Side 1 af 1

Økologisk humle som mangelvare

: 12. dec 2017, 19:00
af k.larsen
Hej bryggere og biologi-kyndige

Er der nogen som kan forklare hvorfor økologisk humle bliver ved at være en mangelvare...?
Der er et meget begrænset udvalg og ustabile købsmuligheder.
Er der problemer rundt om i verden med dyrkningen uden at sprøjte eller hvad er grunden ?

Re: Økologisk humle som mangelvare

: 12. dec 2017, 19:23
af admin
Det er fordi de store bryggerier køber op af alt hvad der er af øko humle.

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk

Re: Økologisk humle som mangelvare

: 12. dec 2017, 19:27
af Borg
Sådan noget er meget baseret på udbud og efterspørgsel.
Nu ved jeg ikke, hvordan reglerne er i andre lande, men når en planteavler i Danmark lægger om til økologi, så går der en årerække, før planten må sælges som økologisk. Men planteavleren har stadig de forøgede omkostninger i den periode.
Og så er det i den sidste ende et spørgsmål, om forbrugeren vil betale den højere pris.
Jeg tænker, at det meste af den økologiske produktion et afsat på forhånd. Måske endog af købere, der vil medinvestere i omlægningen.

Re: Økologisk humle som mangelvare

: 13. dec 2017, 08:11
af k.larsen
Jeg forstår jeres pointer, men markedet med udbud/efterspørgsel burde jo finde en balance over noget tid, hvis det ikke er fordi der er problemer omkring økologisk dyrkning.
Men måske er det grundlæggende fordi at efterspørgslens vækst fortsat er større end udbuddets...

Re: Økologisk humle som mangelvare

: 13. dec 2017, 21:18
af Truntebryg
helt sikkert det sidste - bare tænk på "alm" US humler de koster jo kassen ...

Specialbryg idag skal jo helst have mindst 5 x humlemængden end bare for 5 år siden - så de kan simpelthen ikke følge med... og så kommer der jo også lige et dårligt år en gang imellem.