Smack af våd undergær

Smack af våd undergær

Indlægaf MEOLSEN » 15. dec 2017, 17:06

Hej,

Jeg skal imorgen brygge mit første bryg hvor jeg vil bruge en våd undergær. Men jeg er lidt i tvivl om hvordan fremgangsmåden er ifht. at smacke den - Så håber der er nogle der kan hjælpe.

Ved hvilken temperatur skal gæren smackes? Der står at den skal gærer ved 9-14 grader hvilket på denne årstid passer perfekt med temperaturen i mit værksted. Men bør gæren komme ud at køleskabet, måske allerede iaften, for at få rumtemperatur inden den smackes? Og er det nok at den er smacket i 3 timer som ved en overgær?

Syntes at informationerne fra Wyest er noget tvetydige på gæren. På gæren står der at den bør gærer ved 18-25 C - men på hjemmesiden står der 9-14 C.

Håber der er nogle der kan hjælpe.
mvh
MEOLSEN
MEOLSEN
 
Indlæg: 114
Tilmeldt: 30. dec 2006, 21:10
Geografisk sted: Silkeborg

Re: Smack af våd undergær

Indlægaf admin » 16. dec 2017, 19:32

Jeg har før oplevet at en smackpack kan tage op til 2 dage om at komme i gnag. Så du må nok hellere komme i gang med at smacke dem.

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4611
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Smack af våd undergær

Indlægaf Truntebryg » 17. dec 2017, 11:29

Hvis det er en undergær så skal den gære koldt !!

Jeg bruger først gæren, når posen viser tegn på CO2 udvikling - ved godt at det ikke er korrekt, men med vådgær ved man aldrig ... så er det rart at vide der er gang i den. Poser tæt på udløbs dato, kan være 3-4 dage om at komme i gang.
Truntebryg
 
Indlæg: 5309
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: mhn og 3 gæster