Hej,
Jeg skal imorgen brygge mit første bryg hvor jeg vil bruge en våd undergær. Men jeg er lidt i tvivl om hvordan fremgangsmåden er ifht. at smacke den - Så håber der er nogle der kan hjælpe.
Ved hvilken temperatur skal gæren smackes? Der står at den skal gærer ved 9-14 grader hvilket på denne årstid passer perfekt med temperaturen i mit værksted. Men bør gæren komme ud at køleskabet, måske allerede iaften, for at få rumtemperatur inden den smackes? Og er det nok at den er smacket i 3 timer som ved en overgær?
Syntes at informationerne fra Wyest er noget tvetydige på gæren. På gæren står der at den bør gærer ved 18-25 C - men på hjemmesiden står der 9-14 C.
Håber der er nogle der kan hjælpe.
Smack af våd undergær
Smack af våd undergær
mvh
MEOLSEN
MEOLSEN
Re: Smack af våd undergær
Jeg har før oplevet at en smackpack kan tage op til 2 dage om at komme i gnag. Så du må nok hellere komme i gang med at smacke dem.
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Smack af våd undergær
Hvis det er en undergær så skal den gære koldt !!
Jeg bruger først gæren, når posen viser tegn på CO2 udvikling - ved godt at det ikke er korrekt, men med vådgær ved man aldrig ... så er det rart at vide der er gang i den. Poser tæt på udløbs dato, kan være 3-4 dage om at komme i gang.
Jeg bruger først gæren, når posen viser tegn på CO2 udvikling - ved godt at det ikke er korrekt, men med vådgær ved man aldrig ... så er det rart at vide der er gang i den. Poser tæt på udløbs dato, kan være 3-4 dage om at komme i gang.