Side 1 af 1
Appelsinskal
: 1. jan 2018, 13:27
af peos
Jeg overvejer et bryg, som skal have et tvist af appelsin (bl.a.), og jeg tænker, at det kan ske med lidt reven skal fra økologiske appelsiner.
Er der nogen, der har erfaring med dosering af det (mængde og tidspunkt for tilsætning)?
Re: Appelsinskal
: 17. jan 2018, 14:04
af kbaggen
Hej,
så lige denne!
Jeg har brygget en 18L "Grape Wit" og den til satte jeg 4 store grape (dvd. saft og kød kort varmet) som tørhumling! Dertil 50 gram tørret appelsinskal tilsat ved flameout og så henstået under køling (jeg køler over natten).
Dette bryg blev meget grape-agtigt med en langstrakt bitterhed fra grapen, og ikke så meget Appelsin! Men smagte schisme godt!
https://beercalc.org/?t=159770" onclick="window.open(this.href);return false;
Har igår lavet en ny version med 47gram appelsin skal til 10Liter (dvs. dobblet dosis appelsin skal), og 1 grape + 2 store Clementiner!
https://beercalc.org/?t=167682" onclick="window.open(this.href);return false;
Ved ikke om du kan bruge dette til saa meget, men min erfaring er du kan bruge ret meget appelsin skal uden det g[r helt galt!