promunch skrev:Nu er jeg forvirret....
@fjorgensen
Det vil altså sige at hvis du koger urt på en tønde eller du har kogt urt med træspåner, eller glemt en træ ske, i gryden, så vil indenholdet af methanol også blive større?
For nogle skriver også om det der “petit” eller penit eller hvad det hedder” at det danner methanol under gæring. Derfor er der også nogle dee siger man ikke skal gærer og destillere appelsiner da de indenholder en del af det..
Jeg synes bestemt ikke jeg har skrevet noget om at koge urt på en tønde eller med træspåner!
Jeg skrev at træsprit (methanol) fremstilles ved at gære på træ/cellulose og
at alkohol (ethanol) fremstilles ved at gære frugtsaft (brygge øl/vin) og at når man brygger (øl/vin) vil der også blive dannet methanol i ubetydelig mængde.
Du har da muligvis ret i at hvis man har glemt en træske i gryden vil andelen af methanolen blive større, men det må være et tænkt eksempel for så dum tror jeg ikke der er nogen der er :-)