Uhæmmet skumdannelse.

Besvar
Klgre
Indlæg: 16
Tilmeldt: 19. nov 2017, 09:06

Uhæmmet skumdannelse.

Indlæg af Klgre »

Hej.
Vi er nogle gutter der har brygget en fortrinlig porter. Den skummer imidlertid så meget, at der flyder en fed skumpølse ud af flasken når man åbner den. Man er nødt til at hælde den op i en kande og lade den skumme af. Hvori ligger fejlen. Den er karboneret med 7 g sukker pr. liter. Er der noget der har et bud.

Hilsen Klaus
Freund
Indlæg: 377
Tilmeldt: 16. aug 2017, 21:15
Geografisk sted: 7400 Herning

Re: Uhæmmet skumdannelse.

Indlæg af Freund »

Hej Klaus

Det har jeg også oplevet, det er noget værre svinere hvis man ikke er forberedt.
Det kan for mig at se være 2 ud af 3:
1: Øllet var ikke gæret færdigt da i flaskede
2: Sukkerkarboneringen er ujævn: Nogle flasker med meget gas, andre uden
3: Infektion (men du skriver den smager godt)

Hilsen
Freund
inzide
Indlæg: 73
Tilmeldt: 18. feb 2016, 13:10

Re: Uhæmmet skumdannelse.

Indlæg af inzide »

Jeg er begyndt at røre forsigtigt rundt i den spand, hvor jeg blander øl med karboneringsvand, simpelthen for at få det tungere sukkervand til at blande sig ensartet. Ellers opstod tidligere end "saftevands-effekt", hvor jeg fik enormt meget sukkervand med i de sidst tappede flasker.
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Uhæmmet skumdannelse.

Indlæg af søreno »

Hvis ikke den virker overkarboneret, tror jeg, det kan være bundfald i flaskerne. Det frigør en masse CO2, når du åbner flasken. Er der mere.bundfald end bare den lille smule gær, der skal være?

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Uhæmmet skumdannelse.

Indlæg af Truntebryg »

Nu skriver du ikke noget om hvilken temperatur flasken her ?
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"