Opbevaring af tør gær

Opbevaring af tør gær

Indlægaf voneitzen » 24. jan 2018, 08:17

Hejsa.
Jeg har lige fået et all grain kit hjem med irish red ale . Der kommer nok til at gå en lille mdr. inden jeg får det brygget , hvordan opbevare feg mit gær ind til da ?
Med Venlig Hilsen Jan


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
voneitzen
 
Indlæg: 75
Tilmeldt: 21. nov 2017, 13:21

Re: Opbevaring af tør gær

Indlægaf søreno » 24. jan 2018, 08:25

På køl.
Vh Søren

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
søreno
 
Indlæg: 1665
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Opbevaring af tør gær

Indlægaf voneitzen » 24. jan 2018, 08:53

hej søren
Tak for svaret , jeg havde også en forstilling om at det var måden , men var lidt i tvivl.
Brugeravatar
voneitzen
 
Indlæg: 75
Tilmeldt: 21. nov 2017, 13:21

Re: Opbevaring af tør gær

Indlægaf Freund » 24. jan 2018, 09:34

Hvis dit kit er med valset malt, ville jeg foretrække at brygge det hurtigst muligt.
Der går smag tabt når først malten er valset.

Hilsen
Freund
Freund
 
Indlæg: 102
Images: 1
Tilmeldt: 16. aug 2017, 20:15
Geografisk sted: 7400 Herning

Re: Opbevaring af tør gær

Indlægaf voneitzen » 24. jan 2018, 10:19

Freund , så må jeg heller igang , for det er valset.
Tak for tippet [emoji1303][emoji1]


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
voneitzen
 
Indlæg: 75
Tilmeldt: 21. nov 2017, 13:21

Re: Opbevaring af tør gær

Indlægaf søreno » 24. jan 2018, 14:02

Jeg tror nu ikke, du behøver at stresse. Med tiden mister malten lidt enzymkraft, når den er valset, men en måned betyder ikke noget. Lad være at lade det ligge i mange måneder valset. Og hvis du gør, så mæsk et kvarter længere. Så skal det nok gå alligevel.

Jeg har ikke hørt før, at det skulle miste smag, Freund. Hvad skulle grunden til det være? Der sker nok en eller anden grad af oxidering af malten, men i et så tørt produkt som malt, vil jeg tro, det går ret langsomt.

VH
Søren
søreno
 
Indlæg: 1665
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Opbevaring af tør gær

Indlægaf Freund » 24. jan 2018, 14:10

Hej Søren
Tak for indspark, så lærte jeg også noget i dag.
Jeg har blandet rundt i enzymer og smag - godt du opklarede forvirringen.

-men det er da ellers en skøn begrundelse for at brygge noget oftere :-)

Hilsen
Freund
Freund
 
Indlæg: 102
Images: 1
Tilmeldt: 16. aug 2017, 20:15
Geografisk sted: 7400 Herning

Re: Opbevaring af tør gær

Indlægaf søreno » 24. jan 2018, 16:26

Ja bryg endelig oftere alligevel. Der er jo ingen grund til at løbe risikoen [emoji23]
Vh Søren

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
søreno
 
Indlæg: 1665
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Per og 4 gæster