Side 1 af 1

Opbevaring af øl på fustage

Indlæg: 26. jan 2018, 14:15
af Lønborg
Hej Ølnørder..
Hvordan opbevarer man øl på f.eks. Cornelius? Skal fustagen stå koldt, eller er det ligemeget? Hvad hvis fustagen kun en halvfyldt?? Jeg tapper altid fra kold fustage, til f.eks modtryksfylder eller i kegerator. Men er der noget galt i at en halvfyldt cornelius kan stå ved stuetemperatur indtil næste gang jeg skal bruge den, hvor den så ryger på køl inden tapning?
VH
Jens

Re: Opbevaring af øl på fustage

Indlæg: 26. jan 2018, 14:55
af fjorgensen
Du kan behandle det lige som du behandler flaskeøl når blot du sørger for at der er tryk på fustagen. Mine fustager står i garagen indtil jeg skal bruge dem, der er temperaturen mellem 7 og 20°C alt efer årstiden.

Re: Opbevaring af øl på fustage

Indlæg: 26. jan 2018, 15:22
af kimognicklas
Er ret sikker på at have læst herinde at dt umiddelbart er bedre at lade den stå ved lidt højere temperatur (18/19 grader) , men til gengæld rimelig konstant/samme temperatur. End hvor det svinger mellem 8-20 grader. Et kælderrum skulle være et super godt sted

Sendt fra min ONE A2003 med Tapatalk

Re: Opbevaring af øl på fustage

Indlæg: 26. jan 2018, 20:30
af Borg
De fleste biologiske processer, måske dem alle, foregår hurtigere ved en højere temperatur end en lavere.
Det betyder, at øllet modner hurtigere ved en høj temperatur, men det betyder også, at eventuelle uønskede organismer (bakterier og deslige) vil udvikle sig hurtigere.
Min anbefaling er, at du opbevarer dit øl ved to-tre grader, alternativt så lavt som muligt.
Det vil under alle omstændigheder give din øl en længere holdbarhedstid end ved stuetemperatur.