Hjælp til moss, whirlfloc, liquid isinglass etc.

Hjælp til moss, whirlfloc, liquid isinglass etc.

Indlægaf kimognicklas » 26. jan 2018, 22:15

Er der nogle der ved om brug af ovenfor nævnte tilsætninger har en negativ virkning på skumdannelse, holdbarhed mm?
Der står jo under blandt andet biersol at:
Speciel kiselsol / kieselsol som kan anvendes til klaring / fjerne proteiner under kogningen af mæsken ved ølfremstilling.

Dosering: 3-5 ml per 10 liter.

Tilsættes umiddelbart før afslutningen af kogningen af mæsken.

Kan også bruges som klaringsmiddel til klaring af nylavet øl.
Brugeravatar
kimognicklas
 
Indlæg: 1903
Tilmeldt: 24. okt 2011, 23:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Re: Hjælp til moss, whirlfloc, liquid isinglass etc.

Indlægaf mhn » 26. jan 2018, 22:42

Vi har droppet isinglass. Det virker som om, det tager for meget af gæren. De øl, vi brugte det på, blev fint klare men dårligt karboneret.

Hvis man tvangs karbonere går jeg ud fra, det er lige meget.
mhn
 
Indlæg: 123
Tilmeldt: 22. feb 2017, 16:58

Re: Hjælp til moss, whirlfloc, liquid isinglass etc.

Indlægaf kimognicklas » 27. jan 2018, 08:04

Protafloc skulle ikkeBillede

Sendt fra min ONE A2003 med Tapatalk
Brugeravatar
kimognicklas
 
Indlæg: 1903
Tilmeldt: 24. okt 2011, 23:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Re: Hjælp til moss, whirlfloc, liquid isinglass etc.

Indlægaf kimognicklas » 27. jan 2018, 09:36

Faldt lige over den her
https://byo.com/article/fining-your-beer-techniques/

Sendt fra min ONE A2003 med Tapatalk
Brugeravatar
kimognicklas
 
Indlæg: 1903
Tilmeldt: 24. okt 2011, 23:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Re: Hjælp til moss, whirlfloc, liquid isinglass etc.

Indlægaf kimognicklas » 27. jan 2018, 09:45

. Billede

Sendt fra min ONE A2003 med Tapatalk
Brugeravatar
kimognicklas
 
Indlæg: 1903
Tilmeldt: 24. okt 2011, 23:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Hjælp til moss, whirlfloc, liquid isinglass etc.

Indlægaf Morgiane » 28. jan 2018, 23:31

Jeg bruger også Protafloc. Har ingen problemer med skum eller andet, men dosis skal være præcis - jeg bruger 0,4 g i 27 liter urt. Det kræver i praksis en finvægt. De sælges bl.a. i tabletter a 2,3 g men de skal brydes op.

Jeg fortynder det i lidt koldt vand og tilsætter blandingen 15 min før kogning slutter.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Morgiane
 
Indlæg: 27
Tilmeldt: 15. apr 2017, 16:18
Geografisk sted: Sdr. Tranders, Aalborg


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: GeheimBrau, Google [Bot] og 6 gæster