Brew Monk

Re: Brew Monk

Indlægaf Truntebryg » 5. maj 2018, 14:21

Hmm tja ja - der sker selvfølgelig ikke noget ved at røre rundt under mæske. Men det er ligesom lidt imod idéen med et semi automatisk system - den skal bare passe sig selv fra indmæske til sparge !!

Det der er super vigtigt, er at malten bliver ordentlig rørt ind i mæsken. Her blev igen brugt en stor brygske af træ, den kan komme i bund uden at gøre stor skade. Jeg bruger rigtig god tid til at overbevise mig om at ALT malt er rørt ud i vandet, og der "skovles" fra bund til top mange gange rundt - for at se om der er evt. melboller !!!

Hvis indmæskningen laves grundigt, så tror jeg ikke det hjælper med ekstra omrøring senere. Spargering skader heller ikke, men der er jo 60 min til at fordele urten - så jeg tror ikke på gevinst her.

Mit 22L bryg no 6 på BrewMonk forløb igen uden problemer, denne gang huskede jeg at sætte mit lille forlængerrør på i bunden - således at jeg kunne få toppladen på.

Da jeg altid har 2-3L for meget urt, så er jeg gået ned i vandmængder - så der bliver kun lavet 28L. Der bliver hældt ca 19L vand op i gryden, og malten tilsættes nå klokken lyder. (typisk 4,2 til 4,5 kg) HVIS ikke grøden virker lind, så får den 1 L vand mere !!!

Bryg 6 skulle ramme 1049 på 4,03 kg malt og her passede det fint med 19L vand og så var der 9L til spargevand. (Efficiency sat til 88% i opskriften) Jeg ramte 1051 og GLEMTE selvfølgelig at aflæse urtmængden i gryden.... Den var dog over 20L med varm urt.

Glasballonen var dog næsten oppe på tidligere niveau (kunne se mærker fra genbrug af gær) så med de 2L bundfald så er jeg tæt på 21,5L total. Men der kan jo godt mangle en liters penge
Truntebryg
 
Indlæg: 5309
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Brew Monk

Indlægaf HumleVæbneren » 5. jul 2018, 19:56

Fed tråd, spandevis af gode erfaringer og brugbar information, jeg hopper lige på hvis der nu skulle komme mere. Venter på min Danbrygger43, men nu føler jeg mig da nogenlunde rustet til at gå i krig med den når den kommer :) Det bliver samtidig også min debut med allgrain, så det skal nok blive spændende.
HumleVæbneren
 
Indlæg: 9
Tilmeldt: 1. jul 2018, 19:39

Re: Brew Monk

Indlægaf kimognicklas » 24. jul 2018, 20:55

Er der nogle af jer derude der har fundet en fornuftig måde at spare på? Db43.
Gerne en løsning som ikke indbefatter et hejseværk, kran, en omfang på 50 i biceps eller lign. [emoji6]

Sendt fra min BLA-L29 med Tapatalk
Brugeravatar
kimognicklas
 
Indlæg: 1954
Tilmeldt: 24. okt 2011, 23:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Re: Brew Monk

Indlægaf HumleVæbneren » 25. jul 2018, 17:42

kimognicklas skrev:Er der nogle af jer derude der har fundet en fornuftig måde at spare på? Db43.
Gerne en løsning som ikke indbefatter et hejseværk, kran, en omfang på 50 i biceps eller lign. [emoji6]

Sendt fra min BLA-L29 med Tapatalk
Jeg har endt med at lave et lille hejseværk med et par trisser og en låsesplit på et remhjul så jeg kan hæve det langsomt uden at skulle holde det. Kan ikke lige se hvordan du kan sparge det uden at løfte malt piben op, og uden et hejseværk skal du godt være en muskuløs satan, det er godt nok tungt.

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
HumleVæbneren
 
Indlæg: 9
Tilmeldt: 1. jul 2018, 19:39

Re: Brew Monk

Indlægaf Benjamin » 26. jul 2018, 10:26

Måske man ku sparge ned i en spand som så kunne retuneres til koge gryden med en pumpe?
Brugeravatar
Benjamin
 
Indlæg: 770
Tilmeldt: 7. nov 2011, 11:14

Re: Brew Monk

Indlægaf kimognicklas » 31. jul 2018, 20:01

Hvordan ligger jeres mæske effektivt? Og bruger i den øverste si plade? Hvor fint valser i? Mæsker i længere tid efter i er gået over til denne gryde? Hvor meget skrald har i på pumpen under mæskning? Rører i under mæskning?... Grunden til at jeg spørger er at min effektivitet er gået meget ned efter jeg er begyndt med at brygge på denne gryde. Jeg er så også begyndt med at bestille malt i Polen hos twojbrowar.pl om det er deres malt, ved jeg ikke. Syntes at der ser ud til at være en ret stor mængde stivelse tilbage efter mæskning. (når jeg kigger på masken) Men jod testen viser at der ikke er mere...

Sendt fra min BLA-L29 med Tapatalk
Brugeravatar
kimognicklas
 
Indlæg: 1954
Tilmeldt: 24. okt 2011, 23:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Re: Brew Monk

Indlægaf kimognicklas » 1. aug 2018, 07:07

voneitzen skrev:Jeg har også planer om at droppe toppladen for at kunne kommetil at røre i urten , je har lavet sådanne en ring til cirkulation’s vandet fra pumpen
Er spændt på om jeg får mere ud af det når jeg rører i urten
IMG_1004.JPG



Sent from my iPhone using Tapatalk
Virker det bedre?

Sendt fra min BLA-L29 med Tapatalk
Brugeravatar
kimognicklas
 
Indlæg: 1954
Tilmeldt: 24. okt 2011, 23:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Foregående

Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 5 gæster