Brew Monk
Re: Brew Monk
Tror ikke du skal lede efter fejlen ved udstyret , folk brygger med alle mulige gryder , og får gode resultater ud af det.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Brew Monk
Kan du uddybe? Hvorfor bliver det ikke godt?
Prøv at beskrive, hvad du savner i øllen.
Jeg tror også, du skal lede i processen og ikke i udstyret. Generelt kan man lave god øl på næsten 'hvad som helst' og de automatiserede anlæg laver hverken værre eller bedre øl end andre metoder.
VH
Søren
Prøv at beskrive, hvad du savner i øllen.
Jeg tror også, du skal lede i processen og ikke i udstyret. Generelt kan man lave god øl på næsten 'hvad som helst' og de automatiserede anlæg laver hverken værre eller bedre øl end andre metoder.
VH
Søren
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Brew Monk
Ja - altså varme i en beholder, er jo fællesnævneren i alt udstyr.
At du så tilmed kan justere den, både i tid og temp er jo kun et mega plus ☺
Fortæl lidt mere ...
At du så tilmed kan justere den, både i tid og temp er jo kun et mega plus ☺
Fortæl lidt mere ...
Re: Brew Monk
Ja, fortæl noget mere.......
Havde faktisk bestilt en, men synes det er for meget kina-skrammel over det til 3 kilo, og især når man egentlig hælder vil have en Grainfather, besluttet jeg at lave noget selv! Men anmeldelse er så velkommen........!
Havde faktisk bestilt en, men synes det er for meget kina-skrammel over det til 3 kilo, og især når man egentlig hælder vil have en Grainfather, besluttet jeg at lave noget selv! Men anmeldelse er så velkommen........!
KBN
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
Re: Brew Monk
Om den hedder grainfather eller brewmonk er vel ligemeget , det er en gryde med en pumpe , et varmelegeme og lidt elektronik.
Når alt kommer til alt er stumperne til en grainfather sikkert også fremstillet i Kina.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Når alt kommer til alt er stumperne til en grainfather sikkert også fremstillet i Kina.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Brew Monk
En fra bryglauget er vældig - vældig meget glad for hans. Så glad at han vil have den "store" - så nu venter jeg på den kommer så jeg kan købe hans brugte. (brugt = nedsat pris !!!)
Selvfølgelig er der forskel på robustheden af anlægget (plade tykkelse) MEN det har jo intet med brygge kvaliteten at gøre ☺
Jeg glæder mig vild meget til at prøve det....
Selvfølgelig er der forskel på robustheden af anlægget (plade tykkelse) MEN det har jo intet med brygge kvaliteten at gøre ☺
Jeg glæder mig vild meget til at prøve det....
Re: Brew Monk
Ok. Tror at du har ret. Laver et nyt bryg i morgen hvor alle processer tjekkes.voneitzen skrev:Tror ikke du skal lede efter fejlen ved udstyret , folk brygger med alle mulige gryder , og får gode resultater ud af det.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Brew Monk
Prøv lige at tjekke om temperaturen passer på din brewmonk , den kan vist justeres et par grader vær vej.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Brew Monk
Ok, tak. Tænker at du har ret.voneitzen skrev:Tror ikke du skal lede efter fejlen ved udstyret , folk brygger med alle mulige gryder , og får gode resultater ud af det.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Re: Brew Monk
Temperaturerne passer fint nok.voneitzen skrev:Prøv lige at tjekke om temperaturen passer på din brewmonk , den kan vist justeres et par grader vær vej.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Re: Brew Monk
Jeg giver lyd fra mig når jeg har lidt mere erfaring med udstyret. Bryggede i dag. Tror det gik ok.kbaggen skrev:Ja, fortæl noget mere.......
Havde faktisk bestilt en, men synes det er for meget kina-skrammel over det til 3 kilo, og især når man egentlig hælder vil have en Grainfather, besluttet jeg at lave noget selv! Men anmeldelse er så velkommen........!
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Re: Brew Monk
Jeg tror at jeg har haft problemer med at forstå mæskeprocessen - hvor meget vand til mæskning, hvor meget til sparging, skal mængden af vand under sien regnes med osv. Er kommet frem til flg. 2,8 ltr. vand pr. kilo malt + den mængde vand der ligger under indsatssien, sparges til den mængde urt der skal koges ind til den færdige mængde. Lyder det rigtigt?søreno skrev:Kan du uddybe? Hvorfor bliver det ikke godt?
Prøv at beskrive, hvad du savner i øllen.
Jeg tror også, du skal lede i processen og ikke i udstyret. Generelt kan man lave god øl på næsten 'hvad som helst' og de automatiserede anlæg laver hverken værre eller bedre øl end andre metoder.
VH
Søren
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Re: Brew Monk
Det lyder rigtigt :)Per skrev:Jeg tror at jeg har haft problemer med at forstå mæskeprocessen - hvor meget vand til mæskning, hvor meget til sparging, skal mængden af vand under sien regnes med osv. Er kommet frem til flg. 2,8 ltr. vand pr. kilo malt + den mængde vand der ligger under indsatssien, sparges til den mængde urt der skal koges ind til den færdige mængde. Lyder det rigtigt?søreno skrev:Kan du uddybe? Hvorfor bliver det ikke godt?
Prøv at beskrive, hvad du savner i øllen.
Jeg tror også, du skal lede i processen og ikke i udstyret. Generelt kan man lave god øl på næsten 'hvad som helst' og de automatiserede anlæg laver hverken værre eller bedre øl end andre metoder.
VH
Søren
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Re: Brew Monk
Tak. Rart at høre at noget er rigtigt. Bryggede 12 ltr. Ale #16 - klon (fundet på BeerCalc). Tjekkede alt jeg kunne. Nåede den forventede OG på 1051. På gærtank kl. 15.30 og gæringen var i gang kl. 22. Nu er det så bare at vente.søreno skrev:Det lyder rigtigt :)Per skrev:Jeg tror at jeg har haft problemer med at forstå mæskeprocessen - hvor meget vand til mæskning, hvor meget til sparging, skal mængden af vand under sien regnes med osv. Er kommet frem til flg. 2,8 ltr. vand pr. kilo malt + den mængde vand der ligger under indsatssien, sparges til den mængde urt der skal koges ind til den færdige mængde. Lyder det rigtigt?søreno skrev:Kan du uddybe? Hvorfor bliver det ikke godt?
Prøv at beskrive, hvad du savner i øllen.
Jeg tror også, du skal lede i processen og ikke i udstyret. Generelt kan man lave god øl på næsten 'hvad som helst' og de automatiserede anlæg laver hverken værre eller bedre øl end andre metoder.
VH
Søren
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
2 ting jeg har bemærket på anlægget, man kan ikke se mængdeskalaen når indsatssien er i kedlen, heller ikke når den er hævet ved sparging. Det gør det lidt besværligt. Den anden ting er at spredningen af den recikulerede væske er begrænset af at det kommer ud som en stråle, og ikke fordeles over hele overfladen af malten. Godt nok er der er mæskeplade der fordeler en smule, men slet ikke over hele overfladen. Har det nogen betydning for resultatet eller er det underordnet?
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk