Side 1 af 8

Brew Monk

Indlæg: 31. jan 2018, 20:23
af Per
Hej.
Har købt sådan en fætter for nylig. Har brygget 2 bryg på den, men synes ikke rigtig at det bliver så godt. Er der nogen her der har erfaringer med sådan en?
Mvh. Per (nybegynder)

Re: Brew Monk

Indlæg: 1. feb 2018, 11:00
af voneitzen
Tror ikke du skal lede efter fejlen ved udstyret , folk brygger med alle mulige gryder , og får gode resultater ud af det.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Brew Monk

Indlæg: 1. feb 2018, 13:55
af søreno
Kan du uddybe? Hvorfor bliver det ikke godt?
Prøv at beskrive, hvad du savner i øllen.

Jeg tror også, du skal lede i processen og ikke i udstyret. Generelt kan man lave god øl på næsten 'hvad som helst' og de automatiserede anlæg laver hverken værre eller bedre øl end andre metoder.

VH
Søren

Re: Brew Monk

Indlæg: 1. feb 2018, 21:07
af Truntebryg
Ja - altså varme i en beholder, er jo fællesnævneren i alt udstyr.

At du så tilmed kan justere den, både i tid og temp er jo kun et mega plus ☺

Fortæl lidt mere ...

Re: Brew Monk

Indlæg: 2. feb 2018, 07:24
af kbaggen
Ja, fortæl noget mere.......

Havde faktisk bestilt en, men synes det er for meget kina-skrammel over det til 3 kilo, og især når man egentlig hælder vil have en Grainfather, besluttet jeg at lave noget selv! Men anmeldelse er så velkommen........!

Re: Brew Monk

Indlæg: 2. feb 2018, 15:24
af voneitzen
Om den hedder grainfather eller brewmonk er vel ligemeget , det er en gryde med en pumpe , et varmelegeme og lidt elektronik.
Når alt kommer til alt er stumperne til en grainfather sikkert også fremstillet i Kina.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Brew Monk

Indlæg: 2. feb 2018, 15:32
af Truntebryg
En fra bryglauget er vældig - vældig meget glad for hans. Så glad at han vil have den "store" - så nu venter jeg på den kommer så jeg kan købe hans brugte. (brugt = nedsat pris !!!)

Selvfølgelig er der forskel på robustheden af anlægget (plade tykkelse) MEN det har jo intet med brygge kvaliteten at gøre

Jeg glæder mig vild meget til at prøve det....

Re: Brew Monk

Indlæg: 2. feb 2018, 21:21
af Per
voneitzen skrev:Tror ikke du skal lede efter fejlen ved udstyret , folk brygger med alle mulige gryder , og får gode resultater ud af det.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Ok. Tror at du har ret. Laver et nyt bryg i morgen hvor alle processer tjekkes.

Re: Brew Monk

Indlæg: 3. feb 2018, 12:31
af voneitzen
Prøv lige at tjekke om temperaturen passer på din brewmonk , den kan vist justeres et par grader vær vej.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Brew Monk

Indlæg: 3. feb 2018, 21:22
af Per
voneitzen skrev:Tror ikke du skal lede efter fejlen ved udstyret , folk brygger med alle mulige gryder , og får gode resultater ud af det.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Ok, tak. Tænker at du har ret.

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk

Re: Brew Monk

Indlæg: 3. feb 2018, 21:24
af Per
voneitzen skrev:Prøv lige at tjekke om temperaturen passer på din brewmonk , den kan vist justeres et par grader vær vej.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Temperaturerne passer fint nok.

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk

Re: Brew Monk

Indlæg: 3. feb 2018, 21:26
af Per
kbaggen skrev:Ja, fortæl noget mere.......

Havde faktisk bestilt en, men synes det er for meget kina-skrammel over det til 3 kilo, og især når man egentlig hælder vil have en Grainfather, besluttet jeg at lave noget selv! Men anmeldelse er så velkommen........!
Jeg giver lyd fra mig når jeg har lidt mere erfaring med udstyret. Bryggede i dag. Tror det gik ok.

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk

Re: Brew Monk

Indlæg: 3. feb 2018, 21:33
af Per
søreno skrev:Kan du uddybe? Hvorfor bliver det ikke godt?
Prøv at beskrive, hvad du savner i øllen.

Jeg tror også, du skal lede i processen og ikke i udstyret. Generelt kan man lave god øl på næsten 'hvad som helst' og de automatiserede anlæg laver hverken værre eller bedre øl end andre metoder.

VH
Søren
Jeg tror at jeg har haft problemer med at forstå mæskeprocessen - hvor meget vand til mæskning, hvor meget til sparging, skal mængden af vand under sien regnes med osv. Er kommet frem til flg. 2,8 ltr. vand pr. kilo malt + den mængde vand der ligger under indsatssien, sparges til den mængde urt der skal koges ind til den færdige mængde. Lyder det rigtigt?

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk

Re: Brew Monk

Indlæg: 3. feb 2018, 22:01
af søreno
Per skrev:
søreno skrev:Kan du uddybe? Hvorfor bliver det ikke godt?
Prøv at beskrive, hvad du savner i øllen.

Jeg tror også, du skal lede i processen og ikke i udstyret. Generelt kan man lave god øl på næsten 'hvad som helst' og de automatiserede anlæg laver hverken værre eller bedre øl end andre metoder.

VH
Søren
Jeg tror at jeg har haft problemer med at forstå mæskeprocessen - hvor meget vand til mæskning, hvor meget til sparging, skal mængden af vand under sien regnes med osv. Er kommet frem til flg. 2,8 ltr. vand pr. kilo malt + den mængde vand der ligger under indsatssien, sparges til den mængde urt der skal koges ind til den færdige mængde. Lyder det rigtigt?

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Det lyder rigtigt :)


Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk

Re: Brew Monk

Indlæg: 4. feb 2018, 08:59
af Per
søreno skrev:
Per skrev:
søreno skrev:Kan du uddybe? Hvorfor bliver det ikke godt?
Prøv at beskrive, hvad du savner i øllen.

Jeg tror også, du skal lede i processen og ikke i udstyret. Generelt kan man lave god øl på næsten 'hvad som helst' og de automatiserede anlæg laver hverken værre eller bedre øl end andre metoder.

VH
Søren
Jeg tror at jeg har haft problemer med at forstå mæskeprocessen - hvor meget vand til mæskning, hvor meget til sparging, skal mængden af vand under sien regnes med osv. Er kommet frem til flg. 2,8 ltr. vand pr. kilo malt + den mængde vand der ligger under indsatssien, sparges til den mængde urt der skal koges ind til den færdige mængde. Lyder det rigtigt?

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Det lyder rigtigt :)


Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Tak. Rart at høre at noget er rigtigt. Bryggede 12 ltr. Ale #16 - klon (fundet på BeerCalc). Tjekkede alt jeg kunne. Nåede den forventede OG på 1051. På gærtank kl. 15.30 og gæringen var i gang kl. 22. Nu er det så bare at vente.
2 ting jeg har bemærket på anlægget, man kan ikke se mængdeskalaen når indsatssien er i kedlen, heller ikke når den er hævet ved sparging. Det gør det lidt besværligt. Den anden ting er at spredningen af den recikulerede væske er begrænset af at det kommer ud som en stråle, og ikke fordeles over hele overfladen af malten. Godt nok er der er mæskeplade der fordeler en smule, men slet ikke over hele overfladen. Har det nogen betydning for resultatet eller er det underordnet?

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk