Opformering af gær, med tvist af

Opformering af gær, med tvist af

Indlægaf Freund » 3. feb 2018, 09:00

Hej I kloge medbryggere

Jeg skal brygge en Duvel klon d. 18., 38L med en forventet OG på 1.072
Mr. Malty mener at jeg skal bruge 2x vådgær, men hvordan henset til Truntes resultater her: http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php?f=7&t=12390&hilit=g%C3%A6rstarter+fors%C3%B8g ?

Nogle her der vil kloge i, om jeg med en stor starter, i en stor gærspand, kan opnå en tilstrækkelig tilvækst?
Og gerne den faktor 4 Trunte oplevede...
Der er liiige en ting mere, jeg kan først få WLP570 en uge inden pitching (skaffevare)- kan det lade sig gøre at opnå den ønskede tilvækst på den tid?
Jeg vil også gerne dekantere unødig urt fra, det skal der også bruges tid på...

På forhånd tak
Hilsen Freund
Freund
 
Indlæg: 60
Tilmeldt: 16. aug 2017, 20:15
Geografisk sted: 7400 Herning

Re: Opformering af gær, med tvist af

Indlægaf søreno » 3. feb 2018, 14:09

Jeg tror godt, du kan nå det, men det bliver lidt presset.
Brewersfriend-kalkulatoren siger mellem 3 og 4 liter starter med en pakke helt frisk gær. Den skulle gerne gære ud på et par dage højest. Så er der tid til at køle også.
Vh Søren

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
søreno
 
Indlæg: 1649
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Opformering af gær, med tvist af

Indlægaf Freund » 3. feb 2018, 14:16

Tak Søren
Jeg går efter 4 liter starter på 1040, og bruger en 32L spand med låget løst lagt på.

Så skal det nok blive til øl :-)
Freund
 
Indlæg: 60
Tilmeldt: 16. aug 2017, 20:15
Geografisk sted: 7400 Herning


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 3 gæster