Jeg har købt mig et irish red ale all grain kit på nettet , i den vedlagte vejledning står der at jeg skal mæske med 19 liter vand og efter endt mæskning skal jeg sparre med10-14 liter vand ind til ca 2 cm fra toppen af gryden "Brewsteren", nu brygger jeg ikke på en Brewster men på en Brew Monk , og der passer det ikke med 2 cm fra kanten , så bliver det en gang tynd øl.
Hvor meget vand skal jeg efter sparre med for at ende med ca 25 liter øl
Fortsat god Søndag der ude , og tak for et super godt forum.
MVH Jan
Hjælp til all grain bryg
Re: Hjælp til all grain bryg
Hej Jan.voneitzen skrev:Jeg har købt mig et irish red ale all grain kit på nettet , i den vedlagte vejledning står der at jeg skal mæske med 19 liter vand og efter endt mæskning skal jeg sparre med10-14 liter vand ind til ca 2 cm fra toppen af gryden "Brewsteren", nu brygger jeg ikke på en Brewster men på en Brew Monk , og der passer det ikke med 2 cm fra kanten , så bliver det en gang tynd øl.
Hvor meget vand skal jeg efter sparre med for at ende med ca 25 liter øl
Fortsat god Søndag der ude , og tak for et super godt forum.
MVH Jan
Jeg brygger også på et Brew Monk anlæg, og bruger flg. 2,8 ltr. vand pr. kg malt + 7 ltr., som er den mængde der er under indsatssien i Brew Monk. I opskriften står hvor mange liter du skal ende med. Dvs. at du skal sparge så du har den færdige mængde + det der fordamper under kogning. I går lavede jeg et bryg på 12 ltr. Der var ca. 2,6 kg. malt * 2,8 = 7,5 ltr. + ca. 7 ltr. Ialt til mæskning 15 ltr. Jeg spargede med ca. 5 ltr. så jeg havde ca. 14 - 15 ltr. urt til kogning. Efter kogning var der de 12 ltr. som der skulle være. Håber at du kan bruge mit input.
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Re: Hjælp til all grain bryg
Jeg ved jeg skal mæske i 19 L vandPer skrev:Hej Jan.voneitzen skrev:Jeg har købt mig et irish red ale all grain kit på nettet , i den vedlagte vejledning står der at jeg skal mæske med 19 liter vand og efter endt mæskning skal jeg sparre med10-14 liter vand ind til ca 2 cm fra toppen af gryden "Brewsteren", nu brygger jeg ikke på en Brewster men på en Brew Monk , og der passer det ikke med 2 cm fra kanten , så bliver det en gang tynd øl.
Hvor meget vand skal jeg efter sparre med for at ende med ca 25 liter øl
Fortsat god Søndag der ude , og tak for et super godt forum.
MVH Jan
Jeg brygger også på et Brew Monk anlæg, og bruger flg. 2,8 ltr. vand pr. kg malt + 7 ltr., som er den mængde der er under indsatssien i Brew Monk. I opskriften står hvor mange liter du skal ende med. Dvs. at du skal sparge så du har den færdige mængde + det der fordamper under kogning. I går lavede jeg et bryg på 12 ltr. Der var ca. 2,6 kg. malt * 2,8 = 7,5 ltr. + ca. 7 ltr. Ialt til mæskning 15 ltr. Jeg spargede med ca. 5 ltr. så jeg havde ca. 14 - 15 ltr. urt til kogning. Efter kogning var der de 12 ltr. som der skulle være. Håber at du kan bruge mit input.
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Men hvad skal jeg eftergyde med for at slutte på 25 l
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Hjælp til all grain bryg
Der er jeg nok ikke erfaren nok. Jeg er stadig nødt til at gætte på hvor meget der fordamper under kogning. Jeg ville nok sparge til omkring 28 - 29 liter før kogning.voneitzen skrev:Jeg ved jeg skal mæske i 19 L vandPer skrev:Hej Jan.voneitzen skrev:Jeg har købt mig et irish red ale all grain kit på nettet , i den vedlagte vejledning står der at jeg skal mæske med 19 liter vand og efter endt mæskning skal jeg sparre med10-14 liter vand ind til ca 2 cm fra toppen af gryden "Brewsteren", nu brygger jeg ikke på en Brewster men på en Brew Monk , og der passer det ikke med 2 cm fra kanten , så bliver det en gang tynd øl.
Hvor meget vand skal jeg efter sparre med for at ende med ca 25 liter øl
Fortsat god Søndag der ude , og tak for et super godt forum.
MVH Jan
Jeg brygger også på et Brew Monk anlæg, og bruger flg. 2,8 ltr. vand pr. kg malt + 7 ltr., som er den mængde der er under indsatssien i Brew Monk. I opskriften står hvor mange liter du skal ende med. Dvs. at du skal sparge så du har den færdige mængde + det der fordamper under kogning. I går lavede jeg et bryg på 12 ltr. Der var ca. 2,6 kg. malt * 2,8 = 7,5 ltr. + ca. 7 ltr. Ialt til mæskning 15 ltr. Jeg spargede med ca. 5 ltr. så jeg havde ca. 14 - 15 ltr. urt til kogning. Efter kogning var der de 12 ltr. som der skulle være. Håber at du kan bruge mit input.
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Men hvad skal jeg eftergyde med for at slutte på 25 l
Sent from my iPhone using Tapatalk
Måske er der andre her på forum, som har mere erfaring.
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Re: Hjælp til all grain bryg
tak for hjælpen per
- Mikro Jensen
- Indlæg: 115
- Tilmeldt: 28. mar 2014, 18:45
- Geografisk sted: 8732 Hovedgård
Re: Hjælp til all grain bryg
2 cm under kanten på en Brewster svarer til ca. 27 liter.
Mhv. Torben
Udstyr:
1 x Brewster 29l elgryde m. indsatssi
1 x Modstrømskøler
1 x Solar cirkulationspumpe
1 x Øllevator
Udstyr:
1 x Brewster 29l elgryde m. indsatssi
1 x Modstrømskøler
1 x Solar cirkulationspumpe
1 x Øllevator
Re: Hjælp til all grain bryg
Vej din malt og smid resultatet ind her.
http://brew.grainfather.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://brew.grainfather.com/" onclick="window.open(this.href);return false;