Side 1 af 1

Sødme

: 4. feb 2018, 20:22
af airborn
Laver egentlig en fin München Dunkel på münchenmalt og lidt carafa special II.
Jeg kunne tænke mig at prøve at give den lidt ekstra sødme.
Er det så bare at tilsætte 5 - 10% cara crystal 120 ?
(Mæskes i forvejen på 68’c)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Sødme

: 5. feb 2018, 19:26
af Dalmoseosebryg
Det vil give den sødme og jo varmer den drikkes jo sødere oplever jeg det

Re: Sødme

: 5. feb 2018, 20:01
af airborn
Tak for svar.
Hvad vil du skønne til 19 l færdig øl? 200-300-400 gram?
Det er en pilsner så den er normalt tør- gæret langt ned


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Sødme

: 5. feb 2018, 21:18
af Borg
Du kunne også vælge en anden gærstamme. Når du mener en pilsner normalt er tør, så er det sikkert en tysk gær du bruger.
Prøv i stedet en Tjekkisk/Bøhmisk gær. Den giver en større krop til din pilsner, med den samme maltsammensætning.

Re: Sødme

: 5. feb 2018, 21:24
af RuneV
Jeg har lavet en bohemian lager med M84

Den er dejlig rund og blød uden den sædvanlige surhed/tørhed som Tuborg og Carlsberg

Re: Sødme

: 6. feb 2018, 00:02
af airborn
Jeg prøver at skifte fra en Munich lager til en Bohemian lager -

Har læst noget i Chris Whites bog "yeast" men synes jeg mangler en oversigt over de forskellige gæres karakteristika (smagsmæssigt)
Han omtaler netop som Borg foreslår at der indenfor lager-gær er to typer; den der fremhæver den tørre og den maltede

Nogen der kan linke til noget brugbart?

Re: Sødme

: 6. feb 2018, 00:32
af airborn
UPS
Havde faktisk selv een på pc'en..

https://www.brouwland.com/files/Yeast_E ... zicht_2016" onclick="window.open(this.href);return false;