Malt/pH. Og ro/alm. vand fordeling

Malt/pH. Og ro/alm. vand fordeling

Indlægaf kimognicklas » 7. mar 2018, 19:35

Så fandt jeg ud at at vi har et RO-anlæg på arbejdet som laver 950 l/t. Så det skal jeg da ikke spekulere mere over så... Men...
Jeg har tænkt mig at køre den 70/30 blanding der bliver talt en del om herinde. Jeg vil pH-justere mæskevandet og kom til at tænke på om jeg husker rigtigt omkring et sted hvor man kunne indtaste malt, ro mængde, alm vand mængde mælkesyre % og så kunne den regne ud hvor meget mælkesyre der skulle tilsættes?
Hvordan, eller nærmere hvornår pH justerer i? Det eneste rigtige tidspunkt er vel lige efter indmæskning, eller?
Næste spørgsmål.
Er der også en tommelfingerregel for belgisk dubbel og stout mht. Fordeling mellem ro og alm. Vand?

Sendt fra min ONE A2003 med Tapatalk
Brugeravatar
kimognicklas
 
Indlæg: 1942
Tilmeldt: 24. okt 2011, 23:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Re: Malt/pH. Og ro/alm. vand fordeling

Indlægaf kimognicklas » 8. mar 2018, 08:55

Og hvordan med spargevand? Bruger man også 70/30 der?

Sendt fra min ONE A2003 med Tapatalk
Brugeravatar
kimognicklas
 
Indlæg: 1942
Tilmeldt: 24. okt 2011, 23:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Re: Malt/pH. Og ro/alm. vand fordeling

Indlægaf kimognicklas » 11. mar 2018, 09:24

Nu har jeg forsøgt mig frem. Er der en venlig sjæl der vil sige mig om det her ser fint ud??

https://www.brewersfriend.com/mash-chem ... id=CV5XVKL
Brugeravatar
kimognicklas
 
Indlæg: 1942
Tilmeldt: 24. okt 2011, 23:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 6 gæster