Et spørgsmål ang. Alkoholsmag i unge øl.
Når jeg brygger har jeg nogen gange en uønsket alkoholsmag første gang jeg smager efter karbonering.
Jeg gærer ca 2 uger på gærspand og sukkerkarbonerer på flaske også ca 2 uger, når jeg så smager bliver jeg af og til lidt skuffet pga. En skarp alkoholsmag, vupti 2-4 uger senere er det en helt anden øl mere rund og uden den alkoholsmag.
Det har været på både juleøl, schwarzbier og en skotsk ale alle på 6-7%.
De 2 sidste er pt problemet, de skal med til et selskab om 10 dage og jeg vil selvfølgelig gerne have det bedste ud af dem med den tid der er til rådighed.
Hvordan skal de opbevares for at modne hurtigst?
Stuetemp eller koldt i skuret?
Er der en der kan forklare kort hvad der sker og hvad det skyldes?
Mvh Lillelund.
Sent from my iPad using Tapatalk
Alkoholsmag vs modning.
Re: Alkoholsmag vs modning.
Biologiske og kemiske processer går altid hurtigere ved en højere temperatur end en lavere.
Jeg ville derfor lade dem stå ved stuetemperatur indtil de sidste 2 dage, hvor du så sætter dem koldt.
Det du beskriver er ikke nødvendigvis smag af alkohol, men bare smag af en grøn/ung øl, det trænger til at lagre nogle uger.
Jeg ville derfor lade dem stå ved stuetemperatur indtil de sidste 2 dage, hvor du så sætter dem koldt.
Det du beskriver er ikke nødvendigvis smag af alkohol, men bare smag af en grøn/ung øl, det trænger til at lagre nogle uger.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Alkoholsmag vs modning.
Hej Erik.
Tak for svar, jeg tager lige schwarzbier ind i varmen igen så den kan blive klar.
Den omtalte juleøl var din noel 2017 opskrift, det er blevet den mest roste øl jeg har lavet. dejlig opskrift.
Sent from my iPad using Tapatalk
Tak for svar, jeg tager lige schwarzbier ind i varmen igen så den kan blive klar.
Den omtalte juleøl var din noel 2017 opskrift, det er blevet den mest roste øl jeg har lavet. dejlig opskrift.
Sent from my iPad using Tapatalk
Re: Alkoholsmag vs modning.
Dejligt at høre, at du har haft succes med en af mine opskrifterLillelund skrev:Hej Erik.
Tak for svar, jeg tager lige schwarzbier ind i varmen igen så den kan blive klar.
Den omtalte juleøl var din noel 2017 opskrift, det er blevet den mest roste øl jeg har lavet. dejlig opskrift.
Sent from my iPad using Tapatalk
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;