glemte OG ?

glemte OG ?

Indlægaf Benjamin » 12. mar 2018, 16:29

Hej kære venner, jeg fik målt BG til 1073, men glemte at notere OG der er 24L , kogetid 1 time Rolig kog Er der nogen forslag, til OG ?
glemte ar skrive BG=1073 undskyld Jorkim?
Senest rettet af Benjamin 12. mar 2018, 18:43, rettet i alt 1 gang.
Brugeravatar
Benjamin
 
Indlæg: 779
Tilmeldt: 7. nov 2011, 11:14

Re: glemte OG ?

Indlægaf Humlejægeren » 12. mar 2018, 16:31

1055 OG :-)
Brew Strong
Jorkim aka Nikolaj
Humlejægeren
Co-Admin
 
Indlæg: 1865
Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)

Re: glemte OG ?

Indlægaf loobie » 12. mar 2018, 20:08

Hvor meget plejer der at fordampe fra dit system ved sådan en kogning? Hvis de 24 liter er efter kogning, og der plejer at fordampe 4 liter ved kogningen, har din OG været 1085.
loobie
 
Indlæg: 130
Tilmeldt: 19. mar 2014, 14:56

Re: glemte OG ?

Indlægaf Benjamin » 13. mar 2018, 11:04

afdampning under kogning er 2 Liter
Brugeravatar
Benjamin
 
Indlæg: 779
Tilmeldt: 7. nov 2011, 11:14

Re: glemte OG ?

Indlægaf loobie » 13. mar 2018, 12:32

Så vidt jeg (og BeerCalc) kan regne: Hvis de 24 liter er dit pre-boil volume, er din OG 1080. Hvis de 24 liter er dit post-boil volume, er din OG 1079.
loobie
 
Indlæg: 130
Tilmeldt: 19. mar 2014, 14:56

Re: glemte OG ?

Indlægaf Humlejægeren » 14. mar 2018, 06:59

Jeg mener og huske du bruger BeerSmith prøve og lege med dette værktøj hvor man regner bagud..

Billede
Brew Strong
Jorkim aka Nikolaj
Humlejægeren
Co-Admin
 
Indlæg: 1865
Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)

Re: glemte OG ?

Indlægaf loobie » 14. mar 2018, 08:21

OG (FG, SG, etc) er bare densitet, dvs. masse pr. volumen. Hvis du starter med f.eks. 26 liter ved 1.073, har du altså 26l*1.073kg/l=27.9 kg. Hvis der så fordamper 2 liter (=2kg) vand, er din slutmasse 27.9kg - 2 kg = 25.9 kg og dit slutvolumen 26 l - 2 l = 24 l. Din slutdensitet er derfor 25.9kg/24l=1.079 kg/l. Dette er ikke 100% præcist, men jeg anslår det er korrekt inden for 1 "point". Din fordampning er under alle omstændigheder et slag på tasken.
loobie
 
Indlæg: 130
Tilmeldt: 19. mar 2014, 14:56


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 8 gæster