Side 1 af 1

Mæsketemperaturer

: 16. mar 2018, 08:16
af JAIE
Hej alle

Jeg prøver at gøre mig klogere på mæsketemperaturer, og har et spørgsmål.
Jeg har siddet og kikket på lidt opskrifter, blandt andet en hvor der er mæsket først ved 50gr, derefter 63gr og til sidst 70gr. Jeg kan i mine bøger læse mig til at 50 gr er til malte som har få/ingen enzymer.
I opskriften er der ud over basismalt brugt biscuit malt og aromamalt. Har jeg forstået korrekt at de 50gr er for at få sukkeret ud af biscuitmalten, da den ikke skulle have nogen enzymer?
Den korte periode med 70gr til sidst er det for at øge restsødmen eller hvad bruges den ellers til?

Jeg synes at det er et meget spændende univers som jeg har begivet mig ud i, og prøver at gøre mig klogere på alle aspekter af ølbrygning.

Højt skum og god weekend :-)

Re: Mæsketemperaturer

: 16. mar 2018, 11:17
af JAIE
Hej igen

Sorry, jeg har lige opdaget den flotte beskrivelse øverst, men i må selvfølgelig gerne svare mig alligevel om jeg er helt galt på den.

/Jan