Karbonering af stærke øl og belgiere
: 29. mar 2018, 00:37
Har nu fået setup til tvangskarbonering. Og det er jo let og bekvemt.
Meeen.... hvad gør I ved belgiere, imperial stout, barley wines osv. som har godt af lagring og det gerne på flaske?
Tvangskarbonerer? Det løser jo problem med gær der er gået kold i høj alkohol.
Flaskekarbonerer? Evt. med ekstra gær?
Eller sukkerkarbonerer på fad? Evt. med flaskning af nogle stykker til lager?
Nogle steder læser jeg, at tvangskarbonering “dræber” øllen, der så ikke udvikler sig så meget, som når der tilsættes ekstra gær og sukker for karbonering. Er der noget om snakken? Der er vel stadig gær i og det er vel fortsat et “levende produkt” trods forceret CO2?
Og kan en standard longneck overhovedet klare eksempelvis en belgiers tryk?
Så mange øl, så mange spørgsmål og alt for lidt tid til fordybelse :-)
Vh. Kenneth
Meeen.... hvad gør I ved belgiere, imperial stout, barley wines osv. som har godt af lagring og det gerne på flaske?
Tvangskarbonerer? Det løser jo problem med gær der er gået kold i høj alkohol.
Flaskekarbonerer? Evt. med ekstra gær?
Eller sukkerkarbonerer på fad? Evt. med flaskning af nogle stykker til lager?
Nogle steder læser jeg, at tvangskarbonering “dræber” øllen, der så ikke udvikler sig så meget, som når der tilsættes ekstra gær og sukker for karbonering. Er der noget om snakken? Der er vel stadig gær i og det er vel fortsat et “levende produkt” trods forceret CO2?
Og kan en standard longneck overhovedet klare eksempelvis en belgiers tryk?
Så mange øl, så mange spørgsmål og alt for lidt tid til fordybelse :-)
Vh. Kenneth