Jeg skal til at lave en belgisk stout, hvor jeg gerne vil have lidt lakridssmag indover.
Jeg tænker ca. 50 g knust lakridsrod til 25 liter.
Men hvornår ville i tilsætte lakridsen? Under mæskningen eller kogningen?
Tilsætning af lakridsrod
Re: Tilsætning af lakridsrod
Det lyder spændende! Har ingen personlige erfaringer, men ville putte lakridsrodspulver i vand smage, koge og smage igen. Hvis smagen "koges" tynd, eller der kommer bismag, ville jeg fryse eller neutral-spiritus-lage og tilsætte efter endt fermentering.... Eller vente til der kommer svar fra en, som ved det ;)
Re: Tilsætning af lakridsrod
Jeg bruger de hele lakridsrødder, bare flækket før de tilsættes. De får lov til at koge med de sidste 15 minutter. Det giver en fin smagstone uden at være for meget. Men smag er jo forskellig, så prøv dig frem og find din egen løsning :)
Solinvictus skrev:Jeg skal til at lave en belgisk stout, hvor jeg gerne vil have lidt lakridssmag indover.
Jeg tænker ca. 50 g knust lakridsrod til 25 liter.
Men hvornår ville i tilsætte lakridsen? Under mæskningen eller kogningen?
TB
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Tilsætning af lakridsrod
Jeg bruger 60 gram knust lakridsrod i 25 ltr Porter. Har kogt det sammen med humlen i en time og jeg har kommet det i mæsken hvor det så også har ligget en times tid. Det giver en fin antydning af lakrids i øllet, men jeg har ikke bemærket nogen forskel imellem koge eller mæske.Solinvictus skrev:Jeg skal til at lave en belgisk stout, hvor jeg gerne vil have lidt lakridssmag indover.
Jeg tænker ca. 50 g knust lakridsrod til 25 liter.
Men hvornår ville i tilsætte lakridsen? Under mæskningen eller kogningen?
keep it simple !
-
- Indlæg: 8
- Tilmeldt: 17. dec 2017, 17:39
Re: Tilsætning af lakridsrod
Tak for jeres svar.
Jeg prøver i første omgang at koge det med urten.
Jeg prøver i første omgang at koge det med urten.
Re: Tilsætning af lakridsrod
overvej om du hellere skal bruge ren rå lakrids. Jeg syntes lakridsrod har en tendens til at smage af jord når det kommes i øl.
Men smag dig frem, måske er dine præferencer anderledes end mine.
/Thomas
Men smag dig frem, måske er dine præferencer anderledes end mine.
/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Imod tåber kæmper selv guder forgæves