Valg af gær til Imperial Stout

Besvar
Brugeravatar
k.larsen
Indlæg: 710
Tilmeldt: 29. sep 2008, 19:47
Geografisk sted: nr.snede

Valg af gær til Imperial Stout

Indlæg af k.larsen »

Jeg vil gerne brygge en Imperial Stout på 10-12 %
Jeg brygger meget sjældent så stærke øl, så jeg er ikke helt skarp på hvilken gær jeg skal vælge.
Har I nogle gode erfaringer ?

Jeg kunne tænke mig evt at bruge gærkagen fra et foregående bryg med en US-56
Men den kan vel ikke klar så høj alkohol....(?)
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
Thomse
Indlæg: 163
Tilmeldt: 17. jun 2014, 19:33
Geografisk sted: Karrebæksminde

Re: Valg af gær til Imperial Stout

Indlæg af Thomse »

Jeg bryggede en Imperial Stout sidste år på 20 liter. Her brugte jeg tør gær fra fermentis s04. Det er en hurtig gærende gær.Gærede i bund på et døgn. OG 1.104 FG 1.027 lige over 10% alc og en attenuation på ca 72%.
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Valg af gær til Imperial Stout

Indlæg af fjorgensen »

Jeg bruger US-05 eller S-23 til mine Portere og Stouts. De ligger som regel på 10+ og det går fint.
keep it simple !
Brugeravatar
k.larsen
Indlæg: 710
Tilmeldt: 29. sep 2008, 19:47
Geografisk sted: nr.snede

Re: Valg af gær til Imperial Stout

Indlæg af k.larsen »

Ok det er super.
Dejligt lige at få lidt fra erfaringsbasen :-)
Jeg vil hælde min Imperial Stout på gærkagen af en anden øl med US 05 - men også tilsætte lidt Mangrove Jack New World Ale som er en meget alkoholtolerant gær. Så kan den lige omsætte det sidste hvis det kommer til at knibe på US 05
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
SThorup
Indlæg: 1
Tilmeldt: 15. apr 2018, 18:53

Re: Valg af gær til Imperial Stout

Indlæg af SThorup »

Thomse skrev:Jeg bryggede en Imperial Stout sidste år på 20 liter. Her brugte jeg tør gær fra fermentis s04. Det er en hurtig gærende gær.Gærede i bund på et døgn. OG 1.104 FG 1.027 lige over 10% alc og en attenuation på ca 72%.
Hvor meget gær brugte du? Skal selv til at brygge en Imperial Stout næste uge (17L, ca OG 1.085). Så vidt jeg kan regne ud burde det være nødvendigt med min. to pakker, men ser også mange der skriver at de kun bruger en enkelt pakke.
Thomse
Indlæg: 163
Tilmeldt: 17. jun 2014, 19:33
Geografisk sted: Karrebæksminde

Re: Valg af gær til Imperial Stout

Indlæg af Thomse »

Hej.
Ifølge mrmalty. http://Www.mrmalty.com" onclick="window.open(this.href);return false; skal du bruge en pakke af 11.5 gram..
Så vidt jeg kan huske brugte jeg gærkagen fra et forrigt bryg. Med den gær gære den hurtigt ned.Et godt råd. Pas på storm gæring og monter en god blowoff tube.
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Valg af gær til Imperial Stout

Indlæg af Borg »

Thomse skrev:Hej.
Ifølge mrmalty. http://Www.mrmalty.com" onclick="window.open(this.href);return false; skal du bruge en pakke af 11.5 gram..
Så vidt jeg kan huske brugte jeg gærkagen fra et forrigt bryg. Med den gær gære den hurtigt ned.Et godt råd. Pas på storm gæring og monter en god blowoff tube.
Husk rehydrering.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"