PH justering

PH justering

Indlægaf mido14 » 1. maj 2018, 17:36

Hej medbryggere
Kan man PH justere sin urt efter gæring og hvis
Hvordan gøres det?
mido14
 
Indlæg: 122
Tilmeldt: 15. dec 2015, 13:08
Geografisk sted: Engesvang, Midtjylland

Re: PH justering

Indlægaf søreno » 1. maj 2018, 20:43

Det kan man godt, men hvorfor vil du det? Det er primært mæskning, man plejer at fokusere på (og sekundært urtkogning og gæring), så der er umiddelbart ikke meget at hente. Det er også svært at regne ud fordi co2 også er en syre, så din ph er i forvejen lavere end den var før gæring.
Men hvis du vil, så mål med et ph-meter og brug en fødevaregodkendt syre (fosforsyre eller mælkesyre fx). Tilføj en kendt mængde og se, hvor meget det ændrer. Så kan du sjusse dig frem til, hvor meget du kan tilføje. (ph-skalaen er egentlig logaritmisk, men mon ikke du alligevel kan komme med et kvalificeret bud, hvis du bare regner lineært)
VH
Søren
søreno
 
Indlæg: 1665
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: PH justering

Indlægaf mido14 » 2. maj 2018, 16:23

Tak for svaret Søren
Det er egentlig fordi jeg normalt har justeret min Saison men under brygning i går med nyt anlæg der drillede lidt glemte jeg alt om det.
Har brygget Saison flere gange både med og uden justering og den bliver bedre med justering.
mido14
 
Indlæg: 122
Tilmeldt: 15. dec 2015, 13:08
Geografisk sted: Engesvang, Midtjylland

Re: PH justering

Indlægaf søreno » 2. maj 2018, 18:02

Justerer du kun med syre? Du kan godt justere på mineralindholdet efter gæring. Det betyder noget for smagen.
Jeg mener ikke, du kan bruge helt samme værdier som før gæring, fordi der sker noget undervejs, så du må nok prøve dig frem.
Vh Søren

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
søreno
 
Indlæg: 1665
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: PH justering

Indlægaf Truntebryg » 3. maj 2018, 14:25

mido14 skrev:Tak for svaret Søren
Det er egentlig fordi jeg normalt har justeret min Saison men under brygning i går med nyt anlæg der drillede lidt glemte jeg alt om det.
Har brygget Saison flere gange både med og uden justering og den bliver bedre med justering.



Altså hvis du justere mæske processen med syre, så er løbet kørt - hvis du har glemt det ☺
Truntebryg
 
Indlæg: 5309
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 3 gæster