Side 2 af 2

Re: Super Humlet Pale Ales = Hoppy like hell?

: 14. jul 2018, 19:42
af kbaggen
Hej igen,
som sagt har jeg leget lidt med en tørhumler spand idea i form af et dørslag fra Ikea til 15kr + humlesok! Da jeg ikke synes man rigtigt får humlesmagen ud gennem metal-tørhumler, eller humlesokker, og dermed erkender det er vigtigt humle er frit i væsken, prøver jeg dette:
Billede

Som isat ser sådanne ud:
Billede

Og med humle 160g:
Billede

Samler C02 op til sidste i gæringer fra min Fermentasarous og laver denne secondary overførelses mens der stadig er et par gravity -pinde tilbage gennem en inderdel af en mini-hævert som kan når helt ned i bund af gæringspand!
Billede

Når grøn-øl er overført påsættes C02 pose, og CO2 flushes ind i gærspand (bemærk der er 2 tryller til gærrør) og 02 drives ud, mens gærspand derefter omrystes (for at nedsætte mulighed for O2 fyldes gærspand så meget som muligt, dvs. 11,5L af de 12,7 mulige).
Billede

Når pose er 2/3 tømt lader jeg den igen langsomt fylde med CO2 idet der bobler CO2 af pga. tildels tørhumlingen, men også at jeg lader den stå lidt varmere end tidligere, og denne CO2 gemmes til Cold Crasch!
Billede

Skidt eller kanel! Det ser vi når denne NEIPA er færdig!

Min plan er så at flaske direkte fra denne gærspand (12.7L fra MAltbazaren), og man kan jo gære driekte i denne med dørslag+humlesok og så helt uden fermentatarous………som helt klart har den svaghed at smide 288g tørhumling i den er umuligt at få ud igen! Men da jeg er ret stor fan af at få trub væk så hurtigt som muligt i gæringen er jeg ret begejstret for fermentatarous!


Ps....prøvede med at bruge tappehanen til at fylde med fra bunden, men det fungerede ikke så godt...…..der skal man ahve helt rent øl uden noget trub!
pps.....alt er skyllet i vand, starsan og skoldet inden overførelse!
PPPS.....dette er brygget https://beercalc.org/?t=173749" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Super Humlet Pale Ales = Hoppy like hell?

: 20. jul 2018, 08:36
af kbaggen
Hej igen,
flaskede igår! Selve flaskningen gik egentligt fint! Fik flaskede pånær 1-1½L og det er som mdet plejer for denne gærspand med tap-hane!

Men det var ikke vellykkede pga. pose med humle-pellets +blade var gået løs, så selvom blade blev holdt godt tilbage var selve pellets bestemt ikke, og det flaskede øl har nok en del pillets-humle-snulder I sig! Vi får at se!

Så derfor tror jeg at næste forsøg bliver med et stykke ostelærred omrking dørslag, og med humle deri så I lukket-bundet tilstand.

Derudover, så skal man nok overveje at så meget trup skal være væk (eller lagt sig) før man omstikker, da ellers trub og gær jo ligeledes fanges I dette system, og dermed også vil "frigives" igen når væsken synker ved flaskning, især det helt lille trub/humle-snulder/gær der er så lille at det måske går igennem filter. Af den grund tror jeg at man skal færdiggære I sin primære gærspand/Fermentasaurus og cold crasch den I en 3-4 dage, før man omstikker til tør-humler spand!

Dvs.:
1). Humle I dørslag med filter, lukket og bundet udenom.
2). Færdig-gær I primær gærspand, fjern alt trub hvis Fermentasaurus.
3). Køl ned til 1-2 grader en 3 dage, fjern endnu mere trub+gær hvis Fermentasaurus.
4). Overfør til Tør-humler spand med isat dørslag-tørhumler, GERNE IGENNEM TAP-hane dvs. igennem bund!
5). LAd humle blive I en 3 dage og lade temperature stige stille og roligt, omryst.
6). Hvis muligt gør brug af CO2 ved Cool crasch, samt secondary/tør-humling.
7). Flask direkte gerne med sukkerknalder!