For lav OG. Er der noget at gøre?

For lav OG. Er der noget at gøre?

Indlægaf ChristianDP » 11. jun 2018, 14:35

Hejsa.

Jeg har netop overstået et bryg af brygladens grilløl, som har lidt røgmalt, hvilket jeg jo godt kan lide.

Desværre har jeg jeg fået en for lav OG. Den blev 1033, hvor den skulle have været 1055. Jeg tænkte godt nok også at malten så lidt grovkværnet ud i forhold til hvordan den plejer at være fra brygladen, men der er vist også noget med nye ejere. Måske skal de lige lære at bruge maltkværnen...

Nå, men kan jeg snyde lidt eller er det for risikabelt? Jeg tænker på at koge en liter vand op med en eller anden mængde sukker og hælde oven i gærspanden. Men det kan godt være det er dumt og jeg bare skal se hvad det bliver til. I bedste fald en lidt frisk light sommer/frokostøl på ca 3%, med en smule grillsmag.

Jeg ser frem til at høre fra jer.

Mvh
- Christian
ChristianDP
 
Indlæg: 33
Tilmeldt: 15. dec 2017, 12:02

Re: For lav OG. Er der noget at gøre?

Indlægaf fjorgensen » 11. jun 2018, 15:33

Du kan godt opløse noget sukker i kogende vand og så hælde i urten, lad det afkøle først hvis du har hældt gæren i. Sukker giver kun mere alkohol, så det vil være bedre at opløse noget maltekstrakt, men det har du måske ikke ved hånden.
keep it simple !
fjorgensen
 
Indlæg: 798
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: For lav OG. Er der noget at gøre?

Indlægaf jandk » 11. jun 2018, 17:34

Jeg syntes at du skal kontakte Brygladen. Jeg har selv brygget dette kit da jeg kunne hente i Vejle. Der blev OG en smule højere end i opskriften. Måske står deres kværn forkert, hvis din malt var meget grov.


Sent from my iPad using Tapatalk
jandk
 
Indlæg: 49
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: For lav OG. Er der noget at gøre?

Indlægaf ChristianDP » 11. jun 2018, 22:29

Tak for svarene.

Jeg har ingen maltekstrakt i huset og tænker det ikke er værd at bruge krudt på at redde. Jeg lader det stå og ser hvad der bliver ud af det.

Jeg har haft fat i brygladen og de er enige i at malten er for groft valset udfra den lille videostump jeg sendte til dem. Der er tale om kompensation.

I kan se hvordan malten så ud her:
https://www.dropbox.com/s/jbe526tclcdfk ... 9.MOV?dl=0
ChristianDP
 
Indlæg: 33
Tilmeldt: 15. dec 2017, 12:02

Re: For lav OG. Er der noget at gøre?

Indlægaf jandk » 12. jun 2018, 08:19

Lyder godt med kompensation, malten er jo nærmest hel.
Det er ikke så underligt at du endte med en meget lav OG.
Det bliver spændende hvordan denne øl ender ud.
Det kan vel ikke blive værre end en Bud Light ;-).
jandk
 
Indlæg: 49
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: For lav OG. Er der noget at gøre?

Indlægaf inzide » 12. jun 2018, 18:39

Tak for filmen. Det var vist studentermedhjælperen, som kværnede malt den dag ...

Mit allerførste all-grain-bryg gik også ret galt, så jeg pimpede den med ét kilo almindeligt sukker. Ja, gik lidt i panik over meget lav OG .. Resultatet blev særdeles sprittet. Men men men .. Efter ca. et halvt år begyndte det at smage hæderligt, og efter et års tid var jeg meget ærgerlig over ikke at have gemt det hele. Det kom til at smage virkelig godt!

Det lærte mig noget om, at ro og tålmodighed er vigtige dyder.
inzide
 
Indlæg: 44
Tilmeldt: 18. feb 2016, 13:10


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 6 gæster

cron