Side 1 af 1

Rehydrering

: 14. jun 2018, 08:35
af søreno
Spændende blogindlæg. Man skal lige læse forbi alle lovprisningerne af tørgær før man kommer til pointen. Fermentis mener tilsyneladende ikke at rehydrering er nødvendigt.
https://fermentis.com/news-from-ferment ... -pitching/" onclick="window.open(this.href);return false;

Da lallemand holdt oplæg for øldommerforeningen for et års tid siden, mener jeg at huske, at deres gæringeniør var overrasket over at høre, at rehydrering er så udbredt blandt håndbryggere.

Jeg bruger sjældent tørgær, så jeg har ikke en fornemmelse af, om jeg kan mærke forskel. Jeg plejer at rehydrere, men det kan da smutte engang imellem.

Vh Søren

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk

Re: Rehydrering

: 14. jun 2018, 09:01
af Allan N
Passer meget godt med David Heath's video fra maj i år.
https://www.youtube.com/watch?v=JInakA5L864

Den der med en 1/3 urt, gær, så resterende urt havde jeg ikke hørt før.
Som så meget andet i vores vidunderlige hobby, går tro/overtro/rygter/og gammel vane hånd i hånd. Må indrømme at jeg nok er en i blandt dem der forsætter med rehydrering i vand i nogen tid endnu.

Re: Rehydrering

: 14. jun 2018, 10:37
af clucking
Interessant. Tak fordi du delte.

Re: Rehydrering

: 14. jun 2018, 10:47
af KimJohansen
Det har firmaet selv meldt ud de seneste år og når jeg refereret til det, sammenholdt med egne erfaringer, er der blevet ladet hånt om det og skrevet om 50% døde celler. Jeg fortsætter gladeligt med direct pitching :-)

Re: Rehydrering

: 14. jun 2018, 10:51
af Thomse
Kim hvornår pitscher du så gæren i f.eks en lager/pilsner.???

Re: Rehydrering

: 14. jun 2018, 11:08
af KimJohansen
Når urten er på tank.

Re: Rehydrering

: 14. jun 2018, 14:43
af jandk
Jeg plejer at piske godt med ilt ind i urten, når den er kommet på gærtank.
Derefter fordeler jeg gæren jævnt ovenpå det lag skum der dannes.
Efter 10 min. bliver tanken rystet godt igennem igen og så får den lov til at stå.
Jeg har aldrig oplevet problemer med tørgær, selv ikke med high-gravity øl.

Re: Rehydrering

: 14. jun 2018, 18:45
af Knet
Jeg stikker den bare så lille en dråbe olivenolie som muligt og sprinkler derefter tørgær direkte i. Har aldrig rehydreret eller iltet andet end den smule der sker, når jeg tapper fra gryde til spand, gennem en stænksi, som jeg bruger for at filtrere proteiner (efter hurtig chillernedkøling) og humlepellets fra. Der er voldsom fest i spanden dagen efter.

Re: Rehydrering

: 15. jun 2018, 08:15
af kbaggen
Interesant......Takker!

Re: Rehydrering

: 15. jun 2018, 15:02
af ChristianDP
Knet skrev:Jeg stikker den bare så lille en dråbe olivenolie som muligt og sprinkler derefter tørgær direkte i.
Olivenolie? I urten? Hvorfor?

Re: Rehydrering

: 15. jun 2018, 15:28
af ThomasM
ChristianDP skrev:
Knet skrev:Jeg stikker den bare så lille en dråbe olivenolie som muligt og sprinkler derefter tørgær direkte i.
Olivenolie? I urten? Hvorfor?
Prøve og læse det her

http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... 8e#p111390" onclick="window.open(this.href);return false;