Gæring stoppet...

Gæring stoppet...

Indlægaf Iskram » 25. jun 2018, 08:51

Hej med jer,

Jeg er rimelig ny med denne dejlige hobby, og har et problem med en gæring der er helt stoppet efter 3 dage. Det drejer sig on en Belgisk Blonde, hvor jeg har brugt S-33 gær. Den var 1058 da jeg satte den til gæring, og er nu stoppet ved 1024. Det skal lige siges at jeg har 2 andre spande med øl stående i samme rum, som stadigvæk gære. Den ene er 4 dage gammel og den anden er 10 dage. Så temperaturen burde ikke være et problem.

Har i nogle idéer til hvad jeg kan gøre for at få gang i det igen?

Mvh

Lars
Iskram
 
Indlæg: 6
Tilmeldt: 16. jun 2018, 10:44

Re: Gæring stoppet...

Indlægaf mage » 25. jun 2018, 09:41

Shake it Baby.... Prøv at “ryste” spanden en smule. Hvilken temperatur står den ved?

Mage


Sent from my iPhone using Tapatalk
I'd rather have a bottle in front of me, than a frontal lobotomy.
--Tom Waits

Man må ALDRIG ALDRIG ALDRIG gå ned på udstyret!!!

hyggemedhumle.dk <----- NY HJEMMESIDE - NU MED BILLEDER!!!
Brugeravatar
mage
 
Indlæg: 675
Tilmeldt: 31. maj 2011, 12:16
Geografisk sted: 6818 Årre

Re: Gæring stoppet...

Indlægaf Iskram » 25. jun 2018, 11:31

mage skrev:Shake it Baby.... Prøv at “ryste” spanden en smule. Hvilken temperatur står den ved?

Mage


Sent from my iPhone using Tapatalk


Jeg prøvede at ryste den lidt i går aftes, uden den store virkning i dag, så nu har den fået en ordentlig rystetur. Den står ved 20-21 grader.


Kan man tilsætte en ny gær, og vil det kunne hjælpe?


Mvh


Lars
Iskram
 
Indlæg: 6
Tilmeldt: 16. jun 2018, 10:44

Re: Gæring stoppet...

Indlægaf kbh36 » 25. jun 2018, 12:01

Det kan også have noget med mæske temperaturen at gøre, har du mæsket ved 68-70 grader, så kan du godt forvente at den ikke kommer længere ned.
/Klaus
hmm, stadig for mange tomme flasker og fustager.. 46L mørk Belgisk strong ale står og bobler i kælderen.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
kbh36
 
Indlæg: 310
Tilmeldt: 27. dec 2014, 19:43
Geografisk sted: 4060 Kr. Såby

Re: Gæring stoppet...

Indlægaf Iskram » 25. jun 2018, 13:23

kbh36 skrev:Det kan også have noget med mæske temperaturen at gøre, har du mæsket ved 68-70 grader, så kan du godt forvente at den ikke kommer længere ned.


Jeg har mæsket på følgende måde:

52 grader 15 minutter
66 grader 60 minutter
72 grader 15 minutter
78 grader 10 minutter.

Mvh

Lars
Iskram
 
Indlæg: 6
Tilmeldt: 16. jun 2018, 10:44

Re: Gæring stoppet...

Indlægaf Iskram » 25. jun 2018, 13:50

Iskram skrev:
kbh36 skrev:Det kan også have noget med mæske temperaturen at gøre, har du mæsket ved 68-70 grader, så kan du godt forvente at den ikke kommer længere ned.


Jeg har mæsket på følgende måde:

52 grader 15 minutter
66 grader 60 minutter
72 grader 15 minutter
78 grader 10 minutter.

Mvh

Lars


Jeg lavede en Hvedeøl dagen før, som står i samme rum. Den er gået fra 1048 til 1012 på lidt over 4 dage. Den blev mæsket på følgende måde:

15 min ved 50 grader
15 min ved 55 grader
60 min ved 66 grader
10 min ved 78 grader

Begge er brygget på min nye Danbrygger43, så det skulle da være mærkeligt hvis at de 15 minutter på 72 grader skulle være synderen eller?

Mvh

Lars
Iskram
 
Indlæg: 6
Tilmeldt: 16. jun 2018, 10:44

Re: Gæring stoppet...

Indlægaf kbh36 » 25. jun 2018, 16:07

Det trin er der for at stoppe enzym aktiviteten.
Hmm, sad lige og lyttede til et beersmith podcast (brewing Big beer, afsnit 23?), John Palmer mente at man skulle bruge en lager gær til en stucked fermentation, da den kunne omsætte nogle flere sukkertyper end en ale gær.
Men det kræver også at man sænker temperaturen til en 12-14 grader.
Men om det løser dit problem ved jeg ikke, så meget erfaring har jeg ikke, og jeg har kun haft stucked fermentation en gang, og det var 5. eller 6. bryg.


Sent from my iPhone using Tapatalk
/Klaus
hmm, stadig for mange tomme flasker og fustager.. 46L mørk Belgisk strong ale står og bobler i kælderen.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
kbh36
 
Indlæg: 310
Tilmeldt: 27. dec 2014, 19:43
Geografisk sted: 4060 Kr. Såby

Re: Gæring stoppet...

Indlægaf admin » 25. jun 2018, 19:33

kbh36 skrev:Det trin er der for at stoppe enzym aktiviteten.
Hmm, sad lige og lyttede til et beersmith podcast (brewing Big beer, afsnit 23?), John Palmer mente at man skulle bruge en lager gær til en stucked fermentation, da den kunne omsætte nogle flere sukkertyper end en ale gær.
Men det kræver også at man sænker temperaturen til en 12-14 grader.
Men om det løser dit problem ved jeg ikke, så meget erfaring har jeg ikke, og jeg har kun haft stucked fermentation en gang, og det var 5. eller 6. bryg.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Er sådan set enig med JP, men for at gære øllet de sidste 2 plato, gør det faktisk ikke rigtig noget at gøre det ved 16 til 18 grader.

Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4614
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Gæring stoppet...

Indlægaf kbh36 » 26. jun 2018, 09:28

ja, at temperaturen bliver hævet lidt til sidst er med til at fjerne diacetyl.
Det var ikke podcast nr 23, men 33.
http://beersmith.com/blog/2012/02/26/brewing-high-gravity-beers-with-john-palmer-beersmith-podcast-33/
/Klaus
hmm, stadig for mange tomme flasker og fustager.. 46L mørk Belgisk strong ale står og bobler i kælderen.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
kbh36
 
Indlæg: 310
Tilmeldt: 27. dec 2014, 19:43
Geografisk sted: 4060 Kr. Såby

Re: Gæring stoppet...

Indlægaf Iskram » 26. jun 2018, 10:26

kbh36 skrev:ja, at temperaturen bliver hævet lidt til sidst er med til at fjerne diacetyl.
Det var ikke podcast nr 23, men 33.
http://beersmith.com/blog/2012/02/26/brewing-high-gravity-beers-with-john-palmer-beersmith-podcast-33/


Den er begyndt at boble lidt "1 gang i minuttet" efter den store rystetur i går. Jeg har ikke mulighed for at sænke temperaturen til 16-18 grader og prøve lagergær hvis den stopper igen. SÅ nu får den lov til at stå 2-3 uger, og så ser vi hvor det hele ender.


Tak for hjælpen :)


Lars
Iskram
 
Indlæg: 6
Tilmeldt: 16. jun 2018, 10:44

Re: Gæring stoppet...

Indlægaf Iskram » 6. jul 2018, 11:11

Iskram skrev:
kbh36 skrev:ja, at temperaturen bliver hævet lidt til sidst er med til at fjerne diacetyl.
Det var ikke podcast nr 23, men 33.
http://beersmith.com/blog/2012/02/26/brewing-high-gravity-beers-with-john-palmer-beersmith-podcast-33/


Den er begyndt at boble lidt "1 gang i minuttet" efter den store rystetur i går. Jeg har ikke mulighed for at sænke temperaturen til 16-18 grader og prøve lagergær hvis den stopper igen. SÅ nu får den lov til at stå 2-3 uger, og så ser vi hvor det hele ender.


Tak for hjælpen :)


Lars



Hej igen,

Jeg har lige et spørgsmål til denne brygning. Efter den store ryste tur d. 25/6 var der de efter følgende 2-3 dage ca. et blop i gærlåsen en gang hvert minut.

For 4 dage siden var der et blop hvert 2,5 minut og havde arbejdet sig ned på 1021-1022. I går da jeg kiggede til den var der et blop hvert 30 sek. og i dag er der et blop hvert 15 sek, jeg har målt på den og nu er den 1018 - Det er i dag 14 dage siden jeg bryggede den.


Kan en gær holde pause og starte op igen? (Den har stået i det samme rum hele tiden, med de par grader der kan være i udsving i perioden)


Eller kan der kommet en infektion ind via gærlåsen da den blev rystet meget kraftigt? (vandet i gærlåsen fik lidt ølfarve efter rysteturen, dog skal det siges at vandet var kogt inden det kon i gærlåsen)

På forhånd tak for hjælpen.

Lars
Iskram
 
Indlæg: 6
Tilmeldt: 16. jun 2018, 10:44

Re: Gæring stoppet...

Indlægaf RuneV » 6. jul 2018, 15:59

Brug en billigvodka i gærlåsen for eftertiden. Så er du sikker på der ikke kommer noget udefra igennem.
RuneV
 
Indlæg: 205
Tilmeldt: 8. feb 2017, 12:34
Geografisk sted: Hasselager, Århus


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 6 gæster