Gæring ved for høj temperatur

Gæring ved for høj temperatur

Indlægaf ttrold » 1. aug 2018, 12:34

Nogen der kan sige noget klogt om, hvad det betyder for smagen på min øl, at den ligenu står og gærer ved 26-28 grader, i stedet for de sædvandlige 18-20 grader?
ttrold
 
Indlæg: 10
Tilmeldt: 13. mar 2017, 13:26

Re: Gæring ved for høj temperatur

Indlægaf jandk » 1. aug 2018, 14:13

Det kommer helt an på hvilken type gær du bruger.
Du vil helt sikkert få produceret flere estere som vil give en mere markant smag.
Det kan både være en fordel og en ulempe.
Hvilken gær har du brugt?
jandk
 
Indlæg: 67
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: Gæring ved for høj temperatur

Indlægaf Borg » 1. aug 2018, 20:38

Du får flere estere fra din gær. Altså de specifikke smagsmæssige kendetegn din gær har, bliver kraftigere/tydeligere.
Læs om din gær, og hvilken kataktér den har, og forvent så meget karaktér fra den i din øl.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4453
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 6 gæster