Sløj OG - haster lidt med gode råd
: 23. aug 2018, 18:55
Kære forum
Jeg har netop sat en Brown ale til gæring. Alt forløb som planlagt på selve brygdagen. Alt, bortset fra sukkerindholdet i min urt. Jeg havde kalkuleret med en OG på 1.052, men den endte på skuffende 1.040 :-( Om det skyldes for gammel malt eller for ringe mæsk på min Grainfather er jeg ikke helt klar over. Men uanset, så betyder det - hvis min gær (WLP002 British Ale) opfører sig som den skal, at min alkoholprocent ender på mikroskopiske 3,7%, hvilket jeg ikke er helt stolt ved.
Jeg kommer via beercalc frem til at gæren gærer ned til FG på 1.012. Mit spørgsmål er nu hvad jeg kan gøre for at hæve alkoholprocenten? Jeg er virkelig i vildrede, så håber på nogle gode råd. Jeg har en Abbey Ale gær liggende samt noget DME, hvis det da kan bruges til noget som helst i den sammenhæng..
Jeg har netop sat en Brown ale til gæring. Alt forløb som planlagt på selve brygdagen. Alt, bortset fra sukkerindholdet i min urt. Jeg havde kalkuleret med en OG på 1.052, men den endte på skuffende 1.040 :-( Om det skyldes for gammel malt eller for ringe mæsk på min Grainfather er jeg ikke helt klar over. Men uanset, så betyder det - hvis min gær (WLP002 British Ale) opfører sig som den skal, at min alkoholprocent ender på mikroskopiske 3,7%, hvilket jeg ikke er helt stolt ved.
Jeg kommer via beercalc frem til at gæren gærer ned til FG på 1.012. Mit spørgsmål er nu hvad jeg kan gøre for at hæve alkoholprocenten? Jeg er virkelig i vildrede, så håber på nogle gode råd. Jeg har en Abbey Ale gær liggende samt noget DME, hvis det da kan bruges til noget som helst i den sammenhæng..