Frugt i øl, blandingforhold, frugt/saft

Frugt i øl, blandingforhold, frugt/saft

Indlægaf gmbryg » 26. aug 2018, 07:30

Hej..
Jeg vil ha' brygget en øl, tilsat solbærsaft og hybensaft, er der nogen af jer der har erfaring med, hvor meget man kommer i,
ikke fordi jeg er bange for at prøve noget, men så var jeg da fri for at eksperimentere :)

Jeg regner med at jeg vil brygge 30 liter, dvs. min Grainfather fyldt op..

Jeg takker på forhånd ..

Hilsen Allan Frederiksen
gmbryg
 
Indlæg: 23
Tilmeldt: 15. jul 2017, 13:04
Geografisk sted: Svendborg

Re: Frugt i øl, blandingforhold, frugt/saft

Indlægaf Dalmoseosebryg » 26. aug 2018, 07:40

Var det hele bær ville jeg til 30 liter tilsætte mellem 1,5 og 2 kg, hvad det svare til af saft afhænger af hvor koncentreret saften er, men er en GF 30 liter? du skal jo ikke regne ud fra den totale volumen af gryden, men efter den færdige urt.
Husk nu at når man fjerner sukkeret fra frugter, bliver de syrlige
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 1022
Images: 0
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Frugt i øl, blandingforhold, frugt/saft

Indlægaf gmbryg » 26. aug 2018, 08:09

Tak for svar .. Jeg kogte saften ca. 2,5 kg hyben i går, og min kone har kogt saften ca. 1,5 kg solbær,det svarer vel bare til hvis man har 1,5 kg bær i urten, tror jeg, det var det jeg regnede med at jeg ville bruge, men derfor er det altid rart med input fra andre, da det ikke er frugtøl jeg har arbejdet mest med ...
Jeg har jo smagt på saften, Hybensaften har en let bitter syrlig smag, og solbærsaften er lidt syrlig, men man kan vel ikke tilsætte sukker i, det bliver jo bare spist af gæren, som så gi'r mer % :)

GF har kapacitet på 30 l., jeg ved selvfølgelig godt, at man ikke uden videre får 30 liter ud af det, der forsvinder jo noget under humlekogningen, sidst jeg bryggede fik jeg da 28 l. :)
Det her er faktisk kun tredie gang jeg brygger på den, jeg er egentlig glad for den, før GF var det en 50 l Braumeister :)

Men tak for svaret foreløbig, hvis øllen bliver god kan du komme og smage, bliver den dårlig, glemmer vi det bare :)
gmbryg
 
Indlæg: 23
Tilmeldt: 15. jul 2017, 13:04
Geografisk sted: Svendborg

Re: Frugt i øl, blandingforhold, frugt/saft

Indlægaf Dalmoseosebryg » 26. aug 2018, 08:15

Lige en sidenote, jeg ville gære øllen og herefter tilsætte saften der lige har fået et let opkog
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 1022
Images: 0
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Frugt i øl, blandingforhold, frugt/saft

Indlægaf gmbryg » 26. aug 2018, 08:20

Det tror jeg er en god ide, det havde jeg ikke tænkt på ... tak .. men nu går jeg i bryggeriet :)
gmbryg
 
Indlæg: 23
Tilmeldt: 15. jul 2017, 13:04
Geografisk sted: Svendborg

Re: Frugt i øl, blandingforhold, frugt/saft

Indlægaf MartinHK » 28. aug 2018, 20:44

Helt enig i at tilsætte frugten ved sekundær gæring.
Jeg bruger 2,5 kg hindbær til 28 liter Saison.


Sent from my iPhone using Tapatalk
MartinHK
 
Indlæg: 20
Images: 1
Tilmeldt: 8. mar 2016, 09:30

Re: Frugt i øl, blandingforhold, frugt/saft

Indlægaf gmbryg » 29. aug 2018, 09:55

Jeg lavede, samme dag, et bryg med hyldeblomst og rosmarin, jeg havde rosmarinen i under hele humlekogningen, men det er lidt svært, hvor meget rosmarin der skal i, kan jeg ikke smage det, vil jeg tilsætte noget mere under anden gæring, dvs. afkog af rosmarin

Sendt fra min SM-G950F med Tapatalk
gmbryg
 
Indlæg: 23
Tilmeldt: 15. jul 2017, 13:04
Geografisk sted: Svendborg

Re: Frugt i øl, blandingforhold, frugt/saft

Indlægaf inzide » 29. aug 2018, 12:01

Koger I bærrene før tilsætning til gærspanden? Tænkte at jeg ville lave et opkog til mos sammen med en smule sukker, men er i tvivl om, hvorvidt det vil fjerne for meget smag.
inzide
 
Indlæg: 54
Tilmeldt: 18. feb 2016, 13:10

Re: Frugt i øl, blandingforhold, frugt/saft

Indlægaf MartinHK » 29. aug 2018, 19:14

Jeg har brugt frosne bær som jeg giver et opkog - bare for at være på den sikre side.


Sent from my iPhone using Tapatalk
MartinHK
 
Indlæg: 20
Images: 1
Tilmeldt: 8. mar 2016, 09:30


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 14 gæster