Side 1 af 1
Første forsøg på vin brygning, noget sur
: 2. sep 2018, 11:00
af Dandi1511
Hej alle sammen jeg er i gang med mit første forsøg på vin brygning, og er en uge fra at det skulle være færdig og skal omstikkes. testet alkohol procenten og den er omkring 9,5% nu men synes den er noget sur og ville høre om i synes det ville virke hvis jeg hældte 1kg druesukker i det efter jeg har tilsat gær stop og omstikket det PS det er lavet på mirabelle. Tak i forvejen
Mvh Dan nielsen
Re: Første forsøg på vin brygning, noget sur
: 2. sep 2018, 13:01
af fjorgensen
Ja, du skal eftersøde når du har slået gæren ihjel, men husker ikke mængden af sukker der skal til. Umiddelbart synes jeg 1 kg lyder af meget.
Re: Første forsøg på vin brygning, noget sur
: 2. sep 2018, 14:47
af Dandi1511
Også når det er 25 liter
Re: Første forsøg på vin brygning, noget sur
: 2. sep 2018, 15:01
af fjorgensen
Dandi1511 skrev:Også når det er 25 liter
Hvis du først har kommet det i så er der ingen vej tilbage :-)
Jeg ville prøve mig frem, mål et lille glas vin op og vej det sukker du kommer i og bliv ved indtil du synes det passer, så kan du bag efter gange det op så du får en sukkermængde der passer til de 25 ltr.
Re: Første forsøg på vin brygning, noget sur
: 30. sep 2018, 23:26
af damogen
Du må meget gerne give en opdatering på hvad du endte med at gøre hvad resultatet blev. Jeg ville være lidt nervøs for om gæringen kunne starte igen, evt efter flaskning. Er der nogen herinde har erfaring med det?
Alternativ forslag er at lave en malolaktisk gæring. i.e. tilsæt malocid.
Re: Første forsøg på vin brygning, noget sur
: 6. okt 2018, 18:28
af kristian
I stedet for sukker , så prøv at tilføre noget malolaktisk kultur, det laver æblesyre om til mælkesyre . kristian.
Re: Første forsøg på vin brygning, noget sur
: 7. okt 2018, 10:18
af Dalmoseosebryg
Sur som syrlig eller som sur karklud