Høj SG

Høj SG

Indlægaf Fjordkraft » 8. sep 2018, 17:59

Hej alle
Jeg har lige flasket en batch. Men undrer mig hvorfor SG var 1030. Synes det er lige i overkanten Men gæringen var stoppet - så er der nogen der har en ide om hvad der er galt. OG var lige i øjet 1059.
Mvh Henrik
Fjordkraft
 
Indlæg: 7
Tilmeldt: 7. apr 2018, 16:54

Re: Høj SG

Indlægaf fjorgensen » 8. sep 2018, 18:34

Fortæl lidt mere om din øl.
Er det et ekstrakt eller All Grain
Hvor længe har den gæret.
Har du målt gravity med 3 dages mellemrum ?
keep it simple !
fjorgensen
 
Indlæg: 823
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Høj SG

Indlægaf Ulriklk » 8. sep 2018, 19:08

Hver gang jeg ser dette spørgsmål er det første der falder mig ind om du har brugt refraktometer og husket at kompensere for alkohol?
Ulriklk
 
Indlæg: 13
Tilmeldt: 2. jul 2017, 14:52
Geografisk sted: Kongens Lyngby

Re: Høj SG

Indlægaf Fjordkraft » 13. sep 2018, 09:33

Der var et Allgrain fra Ken Thøgersen- Hjemmebryggeren - gæret i 14 dage med en udstikning imellem som opskrift foreskriver - og jeg målte med refractometer men først ved flaskning (inden karboniseringssukker). @Ulrik: Kompensere - Okay - jeg forstår der er lidt jeg skal lære her.
Tak for svar.
Fjordkraft
 
Indlæg: 7
Tilmeldt: 7. apr 2018, 16:54

Re: Høj SG

Indlægaf clucking » 13. sep 2018, 11:14

Som Ulrik skriver, så skal du korrigere FG når du måler med refraktometer på en gæret øl.
Du kan bruge denne beregner blandt andre:

https://brygbaren.dk/beregninger/refraktometer/

Du indtaster 1059 i første felt og 1030 i andet felt og får så en alkohol procent på 6,2% og en "rigtig" FG på 1012.
clucking
 
Indlæg: 35
Tilmeldt: 29. mar 2008, 19:50

Re: Høj SG

Indlægaf Ulriklk » 13. sep 2018, 19:05

Så er alt jo i den skønneste orden
Ulriklk
 
Indlæg: 13
Tilmeldt: 2. jul 2017, 14:52
Geografisk sted: Kongens Lyngby

Re: Høj SG

Indlægaf Fjordkraft » 16. sep 2018, 07:29

Modtaget og tak for hjælpen til alle. Det blev pludselig et meget bedre bryg.
Fjordkraft
 
Indlæg: 7
Tilmeldt: 7. apr 2018, 16:54


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 3 gæster