Hej alle
Jeg har lige flasket en batch. Men undrer mig hvorfor SG var 1030. Synes det er lige i overkanten Men gæringen var stoppet - så er der nogen der har en ide om hvad der er galt. OG var lige i øjet 1059.
Mvh Henrik
Høj SG
7 indlæg
• Side 1 af 1
Høj SGHej alle
Jeg har lige flasket en batch. Men undrer mig hvorfor SG var 1030. Synes det er lige i overkanten Men gæringen var stoppet - så er der nogen der har en ide om hvad der er galt. OG var lige i øjet 1059. Mvh Henrik
Re: Høj SGFortæl lidt mere om din øl.
Er det et ekstrakt eller All Grain Hvor længe har den gæret. Har du målt gravity med 3 dages mellemrum ? keep it simple !
Re: Høj SGHver gang jeg ser dette spørgsmål er det første der falder mig ind om du har brugt refraktometer og husket at kompensere for alkohol?
Re: Høj SGDer var et Allgrain fra Ken Thøgersen- Hjemmebryggeren - gæret i 14 dage med en udstikning imellem som opskrift foreskriver - og jeg målte med refractometer men først ved flaskning (inden karboniseringssukker). @Ulrik: Kompensere - Okay - jeg forstår der er lidt jeg skal lære her.
Tak for svar.
Re: Høj SGSom Ulrik skriver, så skal du korrigere FG når du måler med refraktometer på en gæret øl.
Du kan bruge denne beregner blandt andre: https://brygbaren.dk/beregninger/refraktometer/ Du indtaster 1059 i første felt og 1030 i andet felt og får så en alkohol procent på 6,2% og en "rigtig" FG på 1012.
Re: Høj SGSå er alt jo i den skønneste orden
Re: Høj SGModtaget og tak for hjælpen til alle. Det blev pludselig et meget bedre bryg.
7 indlæg
• Side 1 af 1
Tilbage til Generelt om brygning Hvem er onlineBrugere der læser dette forum: Google [Bot] og 12 gæster |