Hej alle
Jeg har lige flasket en batch. Men undrer mig hvorfor SG var 1030. Synes det er lige i overkanten Men gæringen var stoppet - så er der nogen der har en ide om hvad der er galt. OG var lige i øjet 1059.
Mvh Henrik
Høj SG
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Høj SG
Fortæl lidt mere om din øl.
Er det et ekstrakt eller All Grain
Hvor længe har den gæret.
Har du målt gravity med 3 dages mellemrum ?
Er det et ekstrakt eller All Grain
Hvor længe har den gæret.
Har du målt gravity med 3 dages mellemrum ?
keep it simple !
Re: Høj SG
Hver gang jeg ser dette spørgsmål er det første der falder mig ind om du har brugt refraktometer og husket at kompensere for alkohol?
-
- Indlæg: 10
- Tilmeldt: 7. apr 2018, 16:54
Re: Høj SG
Der var et Allgrain fra Ken Thøgersen- Hjemmebryggeren - gæret i 14 dage med en udstikning imellem som opskrift foreskriver - og jeg målte med refractometer men først ved flaskning (inden karboniseringssukker). @Ulrik: Kompensere - Okay - jeg forstår der er lidt jeg skal lære her.
Tak for svar.
Tak for svar.
Re: Høj SG
Som Ulrik skriver, så skal du korrigere FG når du måler med refraktometer på en gæret øl.
Du kan bruge denne beregner blandt andre:
https://brygbaren.dk/beregninger/refraktometer/" onclick="window.open(this.href);return false;
Du indtaster 1059 i første felt og 1030 i andet felt og får så en alkohol procent på 6,2% og en "rigtig" FG på 1012.
Du kan bruge denne beregner blandt andre:
https://brygbaren.dk/beregninger/refraktometer/" onclick="window.open(this.href);return false;
Du indtaster 1059 i første felt og 1030 i andet felt og får så en alkohol procent på 6,2% og en "rigtig" FG på 1012.
Re: Høj SG
Så er alt jo i den skønneste orden
-
- Indlæg: 10
- Tilmeldt: 7. apr 2018, 16:54
Re: Høj SG
Modtaget og tak for hjælpen til alle. Det blev pludselig et meget bedre bryg.