Side 1 af 1

manglende c02

: 27. sep 2018, 16:58
af kristian
Hej, har for 2 mdr. siden brygget en Samuel Adams Boston lager klon, den har nu stået 1 mdr. og skulle have lavet co2 , men når jeg lukker en op er den fuldstændig flad,den er carboneret med 6g l , har nogen en mulig forklaring. kristian.

Re: manglende c02

: 27. sep 2018, 19:08
af morfmir
kristian skrev:Hej, har for 2 mdr. siden brygget en Samuel Adams Boston lager klon, den har nu stået 1 mdr. og skulle have lavet co2 , men når jeg lukker en op er den fuldstændig flad,den er carboneret med 6g l , har nogen en mulig forklaring. kristian.
Har den stået ved stuetemperatur og lavet co2?

Re: manglende c02

: 27. sep 2018, 19:27
af Freund
Hej Kristian

Øv, det er en ærgerlig overraskelse.

Hvad var vægtfylde da du flaskede, og hvad er den nu?

Hilsen
Freund

Re: manglende c02

: 28. sep 2018, 17:13
af kristian
Ja den har stået ved 20 graders varme i over 3 uger, vægt, den blev flasket da FG lå på 1012 , målt over 3-4 dage.

Re: manglende c02

: 28. sep 2018, 17:17
af GeheimBrau
Har du prøvet at åbne een fra "den anden ende" af kassen?
Jeg glemte en gang at røre karboneringssukkeret (forsigtigt) rundt, så jeg havde både flade (de sidst flaskede) og bottle-bombs (de først flaskede)...

Re: manglende c02

: 28. sep 2018, 17:21
af Freund
Jeg prøver igen: Hvad er vægtfylden nu?
Jeg spørger for at opklare hvor sukkeret er blevet af - ligesom Geheim er ved :-)

Hilsen
Freund

Re: manglende c02

: 28. sep 2018, 17:30
af kristian
jeg har lige målt vægtfylden den ligger på 20 øchle , glemte at skrive at jeg har omrørt den inden flaskning.

Re: manglende c02

: 28. sep 2018, 18:56
af Freund
Hvis FG var 1.012 og din måling nu er 1.020, er din gær tilsyneladende gået i strejke.
Den tilbageværende sukker kan forklare det flade fornemmelse i øllet.

Prøv at give flaskerne en rusketur, så gæren bliver hvirvlet op, og stil dem varmt i 14 dage.

Hilsen
Freund