Alkoholprocent ved gæring

Alkoholprocent ved gæring

Indlægaf Madklaveret » 28. sep 2018, 21:09

Hej Bryggere

Jeg har læst mig til at alkoholprocent ved gæring med almindelig ølgær, ikke kan komme over 10-12%. Herefter virker ethanolen som gift for gæren. Men samtidig læser jeg også om bryg med meget højere procenter. Er der nogen der ved om der bruges en speciel slags gær eller om det destilleres til de høje procenter.

Mvh Madklaveret

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Madklaveret
 
Indlæg: 22
Tilmeldt: 28. jan 2018, 21:02

Re: Alkoholprocent ved gæring

Indlægaf GeheimBrau » 29. sep 2018, 08:21

Der er gærstammer der er noget mere tolerante, f.eks. WLP090 San Diego Super Yeast (10-15%) eller WLP099 Super High Gravity Ale som skulle kunne nå 25%, men så skal du tilsætte urten af flere omgange, se denne artikel: https://byo.com/article/21-alcohol-all-grain-beer/

Pt. er Samuel Adams Utopias med 22%ABV (28%ABW) den øl der er gæret højest uden brug af genveje (destillering).

Med destillering forlader du (i min optik) ølbrygning, men du kan frysedestillere til langt højere ABV :-)
GeheimBrau
/Gert
Brugeravatar
GeheimBrau
 
Indlæg: 61
Tilmeldt: 2. apr 2017, 10:24
Geografisk sted: Mosede Strand


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Nedergaard og 6 gæster