Glucoamylase

Glucoamylase

Indlægaf FLN » 11. okt 2018, 15:49

Hvor køber man glucoamylase (til Brut-IPA)?
FLN
 
Indlæg: 152
Tilmeldt: 15. apr 2012, 06:38
Geografisk sted: Ølstykke

Re: Glucoamylase

Indlægaf Ousen » 11. okt 2018, 16:50

Brugeravatar
Ousen
Co-Admin
 
Indlæg: 357
Tilmeldt: 7. jun 2009, 07:41
Geografisk sted: Fredericia

Re: Glucoamylase

Indlægaf FLN » 11. okt 2018, 19:36

Jeg tror det er en helt almindelig alfaamylase. Det er vist ikke det samme.
FLN
 
Indlæg: 152
Tilmeldt: 15. apr 2012, 06:38
Geografisk sted: Ølstykke

Re: Glucoamylase

Indlægaf morfmir » 11. okt 2018, 19:48

https://www.bryggselv.no/white-labs/105040/wln4100-white-labs-ultra-ferm-10-ml-amyloglucosidase--benyttes-til-brut-ipa

Lidt googlefu fandt frem til dette link.

Du kan eventuelt spørge en af de danske forhandlere som fører Whitelabs. De kan sikkert skaffe det hjem.

/Thomsd
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
morfmir
 
Indlæg: 621
Tilmeldt: 16. dec 2008, 22:55
Geografisk sted: Mørkøv

Re: Glucoamylase

Indlægaf FLN » 12. okt 2018, 16:41

Tak - der var den.
Novozymes laver også en på flaske; men den er ikke til at finde i Danmark.
Jeg forsøger ved nogle af "WLP-pusherne".....
FLN
 
Indlæg: 152
Tilmeldt: 15. apr 2012, 06:38
Geografisk sted: Ølstykke

Re: Glucoamylase

Indlægaf FLN » 15. okt 2018, 14:24

Jeg har fået Maltbazaren til at tage det ind i sortimentet, så nu kan det forudbestilles på deres hjemmeside.
FLN
 
Indlæg: 152
Tilmeldt: 15. apr 2012, 06:38
Geografisk sted: Ølstykke

Re: Glucoamylase

Indlægaf grøntoft » 15. okt 2018, 18:15

Skal lige forstå en ting:

Hvis man som et eksempel vil bruge majs som stivelse, og gerne vil have det "saccharificeret" så det kan bruges som fermenterbar urt, er det så Glucoamylase man skal bruge???

Det er mere hvis man gerne vil lave en glutenfri øl.
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 542
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: Glucoamylase

Indlægaf FLN » 16. okt 2018, 06:57

Jeg vil tro, du kan bruge en alfaamylase. Den fås mange steder. Lav en test på et par liter i en kolbe...
FLN
 
Indlæg: 152
Tilmeldt: 15. apr 2012, 06:38
Geografisk sted: Ølstykke

Re: Glucoamylase

Indlægaf grøntoft » 16. okt 2018, 20:56

Hvad er forskellen?

Sendt fra min ONEPLUS A5000 med Tapatalk
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 542
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: Glucoamylase

Indlægaf FLN » 17. okt 2018, 13:12

Så vidt jeg kan læse mig til, er det et andet enzym, der klipper proteinstrengene op, så faktisk alt sukkeret kan gæres med det resultat, at man får en ekstremt tør øl (her taler vi glucoamylasen). Den ledte jeg efter for at brygge Brut-IPA.
Meeen - jeg er ikke ekspert. Jeg har blot læst rundt efter informationen....
FLN
 
Indlæg: 152
Tilmeldt: 15. apr 2012, 06:38
Geografisk sted: Ølstykke

Re: Glucoamylase

Indlægaf philwillbrew » 21. nov 2018, 11:51

Found this in a german webshop

https://www.schnapsbrenner.eu/Enerzym-HT-Erbsloh-1-kg

1kg for ~150 dkk plus shipping.
philwillbrew
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 3. okt 2017, 17:45


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 7 gæster