Lugt ved brygning?
-
- Indlæg: 1
- Tilmeldt: 4. okt 2018, 10:59
Lugt ved brygning?
Hej med jer.
Jeg vil meget gerne igang med og brygge, og er kommet frem til at jeg skal have mig en Beacon Brewster, nu står jeg kun over for en udfordring.... Min kone.
Vi bor i lejlighed, og jeg har ikke mulighed for at brygge i en garage eller lign.
Så her er mit spørgsmål, er der mange "lugtgener" når du brygger / bagefter under gæringen i dunke?
Dette er den helt store bekymring for min kone, så jeg tænkte at i kloge folk kunne hjælpe en der er helt grøn på området.
Mvh
Kim
Jeg vil meget gerne igang med og brygge, og er kommet frem til at jeg skal have mig en Beacon Brewster, nu står jeg kun over for en udfordring.... Min kone.
Vi bor i lejlighed, og jeg har ikke mulighed for at brygge i en garage eller lign.
Så her er mit spørgsmål, er der mange "lugtgener" når du brygger / bagefter under gæringen i dunke?
Dette er den helt store bekymring for min kone, så jeg tænkte at i kloge folk kunne hjælpe en der er helt grøn på området.
Mvh
Kim
Re: Lugt ved brygning?
Hej kim
Du bevæger dig nu ind på en hobby med en masse spændende oplevelser og udfordringer . Med hensyn til selve brygningen/fermeteringen og de dejlige dufte der fremkommer er det svært at beskrive, men skal opleves.
Det er også væsentlig hvordan boligen hvor der brygges ventilleres.
Derfor vil jeg anbefale at du opsøger folk her forummet som brygger med tilsvarende anlæg og evt. Deltager i en brygdag for selv at vurderer omfanget.
Fordelen med de dufte som håndbrygnings hobbyen giver er efter min mening at de ikke bliver hængende, men er nemme at udlufte.
Så velkommen til en spændende hobby.
Mvh Christian
Sendt fra min ANE-LX1 med Tapatalk
Du bevæger dig nu ind på en hobby med en masse spændende oplevelser og udfordringer . Med hensyn til selve brygningen/fermeteringen og de dejlige dufte der fremkommer er det svært at beskrive, men skal opleves.
Det er også væsentlig hvordan boligen hvor der brygges ventilleres.
Derfor vil jeg anbefale at du opsøger folk her forummet som brygger med tilsvarende anlæg og evt. Deltager i en brygdag for selv at vurderer omfanget.
Fordelen med de dufte som håndbrygnings hobbyen giver er efter min mening at de ikke bliver hængende, men er nemme at udlufte.
Så velkommen til en spændende hobby.
Mvh Christian
Sendt fra min ANE-LX1 med Tapatalk
Mvh. Christian Thorup
Re: Lugt ved brygning?
Hej Kim,
Ikke for at forskrække dig, men min kone har samme problem.
Jeg syntes jo at duften er helt fantastisk når man brygger, men min kone er ikke af samme opfattelse.
Det lugter lidt som at bage rugbrød, men min kone syntes at det er en kvalm lugt.
Det er endnu værre under gæring, der bryder jeg mig heller ikke om duften.
Så jeg blev henvist til garagen med både brygning og gæring :-).
Kun flasket øl må komme ind i huset ;-).
Mvh, Jan
Ikke for at forskrække dig, men min kone har samme problem.
Jeg syntes jo at duften er helt fantastisk når man brygger, men min kone er ikke af samme opfattelse.
Det lugter lidt som at bage rugbrød, men min kone syntes at det er en kvalm lugt.
Det er endnu værre under gæring, der bryder jeg mig heller ikke om duften.
Så jeg blev henvist til garagen med både brygning og gæring :-).
Kun flasket øl må komme ind i huset ;-).
Mvh, Jan
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Lugt ved brygning?
Tror det største problem er under kogning - der kommer MEGET damp ud i køkkenet. Det skal du tænke over !!
Hvis det er lejlighed af nyere dato, så er der altid lidt træk i udsugningen - før en slange op i udsugningen fra gærrøret - så er det problem løst ☺
Hvis det er lejlighed af nyere dato, så er der altid lidt træk i udsugningen - før en slange op i udsugningen fra gærrøret - så er det problem løst ☺
Re: Lugt ved brygning?
Min kone var også skeptisk i starten.
Nu synes hun heldigvis, at det lugter godt af øllebrød, og at det vækker minder om barndommen, hvor hun jævnligt fik netop øllebrød.
Selve gæringen lugter ikke særlig meget. Enkelte gærtyper kan dog godt lugte lidt fimset de første dage, hvor gæringen går stærkt. Det er blevet bemærket en enkelt gang, men det lykkedes mig heldigvis hurtigt at få samtalen drejet i en anden retning.
Nu synes hun heldigvis, at det lugter godt af øllebrød, og at det vækker minder om barndommen, hvor hun jævnligt fik netop øllebrød.
Selve gæringen lugter ikke særlig meget. Enkelte gærtyper kan dog godt lugte lidt fimset de første dage, hvor gæringen går stærkt. Det er blevet bemærket en enkelt gang, men det lykkedes mig heldigvis hurtigt at få samtalen drejet i en anden retning.
Re: Lugt ved brygning?
Jeg brygger ude, men synes om duften. Som andres hustruer synes min ikke om duften. Det kan du klare ved at dele brygdagen i to. Forbered dig om aftenen. Klargør vand, vals malt, saml udstyr. Og på brygdagen sender du fruen på shopping...
Gæring af ales lugter jeg ikke meget til. Hos mig står de så også i lukket skab forbeholdt gæring. Jeg er dog i gang med min første lager og det vil jeg nok ikke anbefale. Der er en umiskendelig lugt af svovl/æg undervejs. Det hører dog op. Og smagen er fin. Men lugten af det ville nok ikke gå....
Gæring af ales lugter jeg ikke meget til. Hos mig står de så også i lukket skab forbeholdt gæring. Jeg er dog i gang med min første lager og det vil jeg nok ikke anbefale. Der er en umiskendelig lugt af svovl/æg undervejs. Det hører dog op. Og smagen er fin. Men lugten af det ville nok ikke gå....
Re: Lugt ved brygning?
Sørg for at stå under en emhætte under urtkogning - hvis der ellers er plads i højden. Som andre skriver, så får du fugt overalt, hvis du ikke sørger for en eller anden form for udsugning.
Med hensyn til duften: jeg er personligt vild med den! Også under gæringen. Man kan jo lige lave gennemtræk et par gange i døgnet i det lokale, hvor gæringen foregår.
God fornøjelse! Og så kunne du jo lægge ud med at brygge en "wife pleaser" - f.eks. en wit. Det virker for mig :)
Med hensyn til duften: jeg er personligt vild med den! Også under gæringen. Man kan jo lige lave gennemtræk et par gange i døgnet i det lokale, hvor gæringen foregår.
God fornøjelse! Og så kunne du jo lægge ud med at brygge en "wife pleaser" - f.eks. en wit. Det virker for mig :)
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Lugt ved brygning?
Jeg synes det er unødvendige bekymringer. Brygningen lugter ikke mere end når du laver mad og duftene fra gæringsbeholderen skal du have næsen ned til gærrøret for at lugte.
keep it simple !
Re: Lugt ved brygning?
Hæld vodka i gærlåsen, så dufter det fantastisk.
Sendt fra min ONEPLUS A5000 med Tapatalk
Sendt fra min ONEPLUS A5000 med Tapatalk
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
- Ludvig Holberg
- Brian_Ottens
- Indlæg: 14
- Tilmeldt: 3. jan 2018, 19:54
- Geografisk sted: 5500 Middelfart
Re: Lugt ved brygning?
Jeg bryggede tidligere i vores køkken, der er blevet bortvist fra af både kone og børnene. De synes at den der “kvalmende lugt” slet ikke kunne være godt for noget som helst. Heldigvis har vi en kælder og her sidder vi så og brygger med vinduet åbnet og døre lukkede. Skål
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Re: Lugt ved brygning?
Jeg har brygget i lejlighed i mange år. Så længe vinduet er åbent, så er det ikke de store problem. Det dufter som sagt ganske udmærket, og jeg har aldrig haft problemer med, kraftig luft ifm. gæring :)
Re: Lugt ved brygning?
Jeg bryggede også i et lille køkken i vores lejlighed. Det kræver lidt planlægning, da det let tager 5-6 timer inkl. rengøring og oprydning.
Fruen syntes mæskningen lugter som babymad og urt kogningen lidt som kogt kål. Jeg luftede altid ud.
i alt syntes jeg ikke at det er så slemt. Men det hjælper at have lidt goodwill på kontoen.
Fruen syntes mæskningen lugter som babymad og urt kogningen lidt som kogt kål. Jeg luftede altid ud.
i alt syntes jeg ikke at det er så slemt. Men det hjælper at have lidt goodwill på kontoen.