Jeg har en stor stout som er tæt på at have afsluttet gæringen. Planen er at tilsætte kakao og kaffe (jvfr opskriften) men spørgsmålet blot hvordan.
Tænker at lave et cold brew af kaffen (med afkølet kogt vand), og bare tilsætte kakao nibs direkte i tanken, er dog lidt nervøs for infektion. Øllen skulle gerne have omkring de 9%, så måske utøj slet ikke kan overleve under de forhold ?
Hvad gør i ?
Har hørt forslag med vodka til kakaoen, men er lidt lunken ved tanken om smirnoff i min fine øl....
Kakao og Kaffe... hvordan
Re: Kakao og Kaffe... hvordan
Du burde kunne lave koldudtræk af cacao på samme måde som du gør med kaffe, men jeg har ikke prøvet med nibs kun hele bønner jeg rister og knuser.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: Kakao og Kaffe... hvordan
Har fået god smag af begge dele med: 150 gr. friskmalet kaffe med under nedkølingen og senere 60 gr knuste kakaobønner der blev sat over at trække i 2,5 dl whiskey samtidig med at gæringen blev sparket i gang - udtræk tilsat ved flaskning
brygget var 60 ltr.
brygget var 60 ltr.