Hej
Jeg har vist lavet en begynder fejl. Opskriften lød på af der skulle mæskes i 60min og derefter skulle temp øges til 78gr og holdes der i ca. 10min. Herefter skulle der ud mæskes ved 78gr.
Jeg målte 1062 efter kogning hvor den så blev sat til gæring. Nu har den godt nok kun gæret siden søndag, men de sidste 2 dage har den stået på 1040. Kan jeg have haft en for høj temperatur i for lang tid og dermed have for meget uforgærbart sukker eller kan gæren bare være lidt sløv, US West Coast M44
) skal jeg prøve at motionere lidt med gærtanken? jeg kan jo også vente lidt.....
Højt skum :-)
Begynder fejl?
- Brian_Ottens
- Indlæg: 14
- Tilmeldt: 3. jan 2018, 19:54
- Geografisk sted: 5500 Middelfart
Re: Begynder fejl?
Hvilken temperatur mæskede de ved i de 60 minutter? Det er den temperatur som har betydning, ikke hvor længe eller ved hvilken temperatur du har lavet udmæskning.Brian_Ottens skrev:Hej
Jeg har vist lavet en begynder fejl. Opskriften lød på af der skulle mæskes i 60min og derefter skulle temp øges til 78gr og holdes der i ca. 10min. Herefter skulle der ud mæskes ved 78gr.
Jeg målte 1062 efter kogning hvor den så blev sat til gæring. Nu har den godt nok kun gæret siden søndag, men de sidste 2 dage har den stået på 1040. Kan jeg have haft en for høj temperatur i for lang tid og dermed have for meget uforgærbart sukker eller kan gæren bare være lidt sløv, US West Coast M44
) skal jeg prøve at motionere lidt med gærtanken? jeg kan jo også vente lidt.....
Højt skum :-)
Ramte du den ønskede FG?
/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Re: Begynder fejl?
Hvordan har du målt FG (de 1040 du angiver)? Med 1040 på refraktometer er det 1024 korrigeret.morfmir skrev:Hvilken temperatur mæskede de ved i de 60 minutter? Det er den temperatur som har betydning, ikke hvor længe eller ved hvilken temperatur du har lavet udmæskning.Brian_Ottens skrev:Hej
Jeg har vist lavet en begynder fejl. Opskriften lød på af der skulle mæskes i 60min og derefter skulle temp øges til 78gr og holdes der i ca. 10min. Herefter skulle der ud mæskes ved 78gr.
Jeg målte 1062 efter kogning hvor den så blev sat til gæring. Nu har den godt nok kun gæret siden søndag, men de sidste 2 dage har den stået på 1040. Kan jeg have haft en for høj temperatur i for lang tid og dermed have for meget uforgærbart sukker eller kan gæren bare være lidt sløv, US West Coast M44
) skal jeg prøve at motionere lidt med gærtanken? jeg kan jo også vente lidt.....
Højt skum :-)
Ramte du den ønskede FG?
/Thomas
Gærens potentiale er 77 - 85% attenuation, så den skulle kunne gære længere ned, men afhænger af flere faktorer bl.a. af din mæsketemperatur.
Mvh. Per.
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: Begynder fejl?
Kæft, man render tit ind i de refraktometer problemer.
Med hensyn til mæske temperaturer, så er det onde for de første 15-20 minutter det meste stivelse bliver omsat
Med hensyn til mæske temperaturer, så er det onde for de første 15-20 minutter det meste stivelse bliver omsat
Re: Begynder fejl?
brygbaren.dk har en glimrende omregner for gæret urt:
https://brygbaren.dk/beregninger/refraktometer/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://brygbaren.dk/beregninger/refraktometer/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Brian_Ottens
- Indlæg: 14
- Tilmeldt: 3. jan 2018, 19:54
- Geografisk sted: 5500 Middelfart
Re: Begynder fejl?
Faktisk blev det til en glimrende IPA, jeg sidder faktisk og nyder en lige nu. Det var en aflæsningsfejl fra min side. (Der er kommet alcohol )Benjamin skrev:brygbaren.dk har en glimrende omregner for gæret urt:
https://brygbaren.dk/beregninger/refraktometer/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sent from my iPad using Tapatalk Pro