Hjælp til beerCalc
Hjælp til beerCalc
Hej med bryggere
Jeg skal til og brygge en opskrift fra beerCalc og under hops står der
Hallertauer Mittelfruh 15g 50min
Hallertauer Mittelfruh 40g 50min
Har jeg forstået rigtigt med at jeg først skal tilsætte Dem efter 50 min kogning?
Og hvorfor er den samme type humle delt over 2 når de skal tilsættes på samme tid?
Håber der er en som kan hjælpe.
Opskriften er #5 Hefeweizen - Miss Hvedepigen
Jeg skal til og brygge en opskrift fra beerCalc og under hops står der
Hallertauer Mittelfruh 15g 50min
Hallertauer Mittelfruh 40g 50min
Har jeg forstået rigtigt med at jeg først skal tilsætte Dem efter 50 min kogning?
Og hvorfor er den samme type humle delt over 2 når de skal tilsættes på samme tid?
Håber der er en som kan hjælpe.
Opskriften er #5 Hefeweizen - Miss Hvedepigen
Re: Hjælp til beerCalc
50 min. betyder at humlen skal koge med i 50 min.Mikle skrev:Hej med bryggere
Jeg skal til og brygge en opskrift fra beerCalc og under hops står der
Hallertauer Mittelfruh 15g 50min
Hallertauer Mittelfruh 40g 50min
Har jeg forstået rigtigt med at jeg først skal tilsætte Dem efter 50 min kogning?
Og hvorfor er den samme type humle delt over 2 når de skal tilsættes på samme tid?
Håber der er en som kan hjælpe.
Opskriften er #5 Hefeweizen - Miss Hvedepigen
Enten en fejl i den valgte humle eller i kogetiden.
Mvh. Per.
Re: Hjælp til beerCalc
Super tak for hjælpen. Hvis der er nogle som kender denne opskrift må i meget gerne skriver om der er fejl i den nu den samme humle står på 2 gange?
Re: Hjælp til beerCalc
Eller fordi bryggeren havde samme humle med to forskellig alfasyreindhold.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hjælp til beerCalc
Det er rigtigt, men i så fald har han ikke ændret det i BeerCalc. Der optræder de med samme alfasyreindhold.Borg skrev:Eller fordi bryggeren havde samme humle med to forskellig alfasyreindhold.
Bryggeren hedder Anders Vrist. Måske nogen kender ham, så Mikle kunne spørge.
Re: Hjælp til beerCalc
Hej Mikkel
Ja i den her opskrift skal du tilsætte alt humlen på én gang. 50 minutters kogetid.
Vores Hvedepige blev rigtig god, men her efter 3,5 måneder har hun tabt noget af sin friske smag, og virker en tand mere syrlig.
Stadig drikkelig, blot en opfordring til at få fundet bunden af flasken [tommelop]
Hilsen
Freund
Ja i den her opskrift skal du tilsætte alt humlen på én gang. 50 minutters kogetid.
Vores Hvedepige blev rigtig god, men her efter 3,5 måneder har hun tabt noget af sin friske smag, og virker en tand mere syrlig.
Stadig drikkelig, blot en opfordring til at få fundet bunden af flasken [tommelop]
Hilsen
Freund
Re: Hjælp til beerCalc
Mange tak for hjælpen forstår bare ikke hvorfor det så er delt op i 2;)
Re: Hjælp til beerCalc
Jeg tror Borg (igen) er spot on :-)
Re: Hjælp til beerCalc
Okay brugte du samme syre indhold i din humle?
Re: Hjælp til beerCalc
Ja.
Det vigtige er at justere antal gram efter alfasyren, for at ramme ønskede IBU.
Det vigtige er at justere antal gram efter alfasyren, for at ramme ønskede IBU.
Re: Hjælp til beerCalc
Okay super tak