All Grain brygning

Re: All Grain brygning

Indlægaf jandk » 13. jun 2019, 07:40

7 gram/liter bør være nok, husk at pilsner (undergær) kræver ekstra tålmodighed.
Jeg bruger denne beregner når jeg skal flaske mit øl:
https://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/

Du skal kende antal liter, max. temperatur under gæring og ønsket co2 tryk (se skema længere nede på siden).
Kog sukkeret op i 2 dl. vand og tilsæt sukkervandet i tappespanden og få det godt blandet op dog uden at piske ilt i.
Så kan det ikke gå helt galt :-)
jandk
 
Indlæg: 113
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: All Grain brygning

Indlægaf Fc-andeby » 13. jun 2019, 21:01

ok, tak for det.
Jeg har brygget den her øl
https://www.maltbazaren.dk/shop/bazarens-czech-det-5689p.html

De har stået 14 dage på flaske, skal de stå længere eller kan øllet ikke reddes?
Fc-andeby
 
Indlæg: 26
Tilmeldt: 30. sep 2012, 17:10

Re: All Grain brygning

Indlægaf jandk » 14. jun 2019, 07:55

Lad flaskerne stå varmt et par uger endnu og prøv at ryste dem engang imellem, 7gram/liter burde være fint nok.
Det svarer til et tryk på ca. 2.8co2/vol, som er i den høje ende.
jandk
 
Indlæg: 113
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Foregående

Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 14 gæster