Jeg er ved at brygge min første Barleywine, og i opskriften er angivet at øllet helt skal modne på gæringstank (selvfølgelig omskukket efter primære gæring), i 6+ uger. Min bekymring er nu om jeg kan satse på at gæren stadig er i live/aktiv efter denne modningsperiode, således jeg kan flaskekarbonere øllet?
Er der nogle af jer der har erfaringer med overstående?
Mvh
En endnu ikke helt udlært hjemmebrygger
Flaskekarbonering efter ugers moding
Re: Flaskekarbonering efter ugers moding
Alt ved barley wine tager lidt længere tid. Mæskning,kogning og eftergydning.
Og ja,der er masser af gær efter 6 uger.
jeg går ud fra at du gærer på plasticspand , og så er der ingen grund til at den står der for længe.
5-6 uger sker der nu ikke noget ved,men hvis du er sikker på den er gæret ned,så på flaske.
Da det er en meget stærk øl så giv den 3-4 uger ved stuetemperatur inden du smider den på køl.
En Barley wine bliver jo bedre efter lang tids lagring,men husk at tage smagsprøver hen af vejen.... ;-)
Og ja,der er masser af gær efter 6 uger.
jeg går ud fra at du gærer på plasticspand , og så er der ingen grund til at den står der for længe.
5-6 uger sker der nu ikke noget ved,men hvis du er sikker på den er gæret ned,så på flaske.
Da det er en meget stærk øl så giv den 3-4 uger ved stuetemperatur inden du smider den på køl.
En Barley wine bliver jo bedre efter lang tids lagring,men husk at tage smagsprøver hen af vejen.... ;-)
Re: Flaskekarbonering efter ugers moding
Tak for tippet!
Jeg vil læne mig tilbage og vente tålmodigt :-)
Jeg vil læne mig tilbage og vente tålmodigt :-)