Flaskekarbonering efter ugers moding

Besvar
SimonM
Indlæg: 2
Tilmeldt: 24. mar 2019, 17:50

Flaskekarbonering efter ugers moding

Indlæg af SimonM »

Jeg er ved at brygge min første Barleywine, og i opskriften er angivet at øllet helt skal modne på gæringstank (selvfølgelig omskukket efter primære gæring), i 6+ uger. Min bekymring er nu om jeg kan satse på at gæren stadig er i live/aktiv efter denne modningsperiode, således jeg kan flaskekarbonere øllet?

Er der nogle af jer der har erfaringer med overstående?

Mvh
En endnu ikke helt udlært hjemmebrygger
Brugeravatar
Thor
Indlæg: 271
Tilmeldt: 7. nov 2010, 19:37
Geografisk sted: 5881 Skårup

Re: Flaskekarbonering efter ugers moding

Indlæg af Thor »

Alt ved barley wine tager lidt længere tid. Mæskning,kogning og eftergydning.
Og ja,der er masser af gær efter 6 uger.
jeg går ud fra at du gærer på plasticspand , og så er der ingen grund til at den står der for længe.
5-6 uger sker der nu ikke noget ved,men hvis du er sikker på den er gæret ned,så på flaske.
Da det er en meget stærk øl så giv den 3-4 uger ved stuetemperatur inden du smider den på køl.
En Barley wine bliver jo bedre efter lang tids lagring,men husk at tage smagsprøver hen af vejen.... ;-)
SimonM
Indlæg: 2
Tilmeldt: 24. mar 2019, 17:50

Re: Flaskekarbonering efter ugers moding

Indlæg af SimonM »

Tak for tippet!
Jeg vil læne mig tilbage og vente tålmodigt :-)
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"