Gæring ved høj temperatur

Gæring ved høj temperatur

Indlægaf YodaVonBeck » 7. maj 2019, 11:57

Hejsa

Sidste gang jeg bryggede fik jeg et ret syrligt/surt bryg, men kan ikke finde ud af om det var fordi det var en ny opskrift, så den måske bare er mere syrlig end jeg forventede eller om brygget blev inficeret.
Jeg har aldrig været totalt hysterisk med rengøring, men brugt en god potion fornuft og det er gået fint. Øllen begyndte også at stormgære samme aften og jeg brugte en gærstarter, så jeg tænker ikke der har været til til at andre bakterier har kunnet udvikle sig.

Igår lavede jeg så et nyt bryg med en kendt opskrift og jeg målte temperaturen på gulven ved gærspanden til 28 grader C og kom til at tænke på om høje temperature kan give en syrlig/sur øl - kan det være årsagen?
Jeg bruger en Safbrew S-33 gær....
YodaVonBeck
 
Indlæg: 52
Tilmeldt: 8. feb 2018, 22:30

Re: Gæring ved høj temperatur

Indlægaf jandk » 8. maj 2019, 09:51

Jeg ved ikke om den høje temperatur kan give syrlig øl.

Den optimale temperatur for denne gær er:
Anbefalet gæring temperatur: 15C - 24C.

Jeg ville gære den ved 20 grader i stedet, så du ikke får uønsket smag fra gæren.
jandk
 
Indlæg: 113
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: Gæring ved høj temperatur

Indlægaf YodaVonBeck » 8. maj 2019, 12:47

jandk skrev:Jeg ved ikke om den høje temperatur kan give syrlig øl.

Den optimale temperatur for denne gær er:
Anbefalet gæring temperatur: 15C - 24C.

Jeg ville gære den ved 20 grader i stedet, så du ikke får uønsket smag fra gæren.

Tak for svar :) Jeg skruede også ned for gulvarmen, så den nu er faldet til 24 grader :)
YodaVonBeck
 
Indlæg: 52
Tilmeldt: 8. feb 2018, 22:30

Re: Gæring ved høj temperatur

Indlægaf Thor » 8. maj 2019, 18:45

Om en høj temperatur kan give surt øl ved jeg heller ikke,men :
Hvis du lige har smidt gær i en spand og den står på et gulv der er 28 grader,så er der nok 4-5 grader mere inde i spanden,hvis ikke mere. Og det tror jeg ikke en S-33 gær har godt af.... Heller ikke de 24 som du skriver.
Brugeravatar
Thor
 
Indlæg: 240
Tilmeldt: 7. nov 2010, 19:37
Geografisk sted: 5881 Skårup

Re: Gæring ved høj temperatur

Indlægaf Broder Jacob » 8. maj 2019, 18:56

Jeg gætter på at det er din gærspand der er inficeret.
alternativt, at din procedure giver så dårlige vækstbetingelser for gæren at de uønskede elementer overtager processen.
Begge dele giver surt øl.
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Brugeravatar
Broder Jacob
 
Indlæg: 485
Tilmeldt: 4. okt 2013, 18:33
Geografisk sted: Holbækvej 173, 4440 Mørkøv


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 14 gæster