Manglende kulsyre

Manglende kulsyre

Indlægaf Jankristensen67 » 17. maj 2019, 14:20

Har lavet en bryg spm mangler kulsyre en 1mdr på flaske

Havde ellers tilsat 7g sukker pr liter inden jeg flaskede dem.
Og de har fået lov til at stå i ca 22gr.

Mit spørgsnål er.
Kan jeg tilsætte Co2 via. en Sodastream maskine og flaske, og derefter hælde øllet tilbage på flaske med patentprop igen


Sent from my iPhone using Tapatalk
Jankristensen67
 
Indlæg: 12
Tilmeldt: 15. okt 2017, 14:02

Re: Manglende kulsyre

Indlægaf LauLN » 17. maj 2019, 15:28

Hvordan har du renset dine flasker?

Jeg har oplevet det samme men her begyndte øllen at udvikle sig i en mærkelig retning også. Her var jeg nok bange for at der har været lidt sulfo rester i flaskerne efter de var blevet vasket. Siden har jeg brugt StarSan som slut desinfikation.

Hvad angår sodastream har jeg ingen erfaring men jeg ville gøre det lige før jeg drikker øllen istedet. Tror ikke det bliver godt at hælde øllen tilbage på flasken.

-Lau


Sent from my iPhone using Tapatalk
LauLN
 
Indlæg: 8
Tilmeldt: 5. feb 2019, 22:10

Re: Manglende kulsyre

Indlægaf Flyball » 17. maj 2019, 15:29

Jankristensen67 skrev:Kan jeg tilsætte Co2 via. en Sodastream maskine og flaske, og derefter hælde øllet tilbage på flaske med patentprop igen


Du må love mig at du optager det og lægger et link herind, hvis du prøver
TB
Flyball
 
Indlæg: 52
Tilmeldt: 8. mar 2018, 08:03
Geografisk sted: 4690

Re: Manglende kulsyre

Indlægaf jandk » 17. maj 2019, 16:00

Det har jeg prøvet og det er et værre svineri [emoji16].

Sendt fra min ONEPLUS A6003 med Tapatalk
jandk
 
Indlæg: 113
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: Manglende kulsyre

Indlægaf Broder Jacob » 18. maj 2019, 09:03

Tøv en kende.
Hvis du karbonerer ved 22 grader, hvordan er den temperatur i forhold til den temperatur, som du gærede ved?
Ofte kan du genstarte karbonering, ved
1. Ryst alle flasker så evet. gør i bunder bliver blandet op i øllet
2. Sæt flaskerne på en temperatur minimum 2 grader over den temperatur de gærede ved. Giv den et par uger på den temperatur.


PS!

Og husk altid at undgå sulfo i dine flasker :-)
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Brugeravatar
Broder Jacob
 
Indlæg: 485
Tilmeldt: 4. okt 2013, 18:33
Geografisk sted: Holbækvej 173, 4440 Mørkøv

Re: Manglende kulsyre

Indlægaf Jankristensen67 » 18. maj 2019, 19:26

LauLN skrev:Hvordan har du renset dine flasker?

Jeg har oplevet det samme men her begyndte øllen at udvikle sig i en mærkelig retning også. Her var jeg nok bange for at der har været lidt sulfo rester i flaskerne efter de var blevet vasket. Siden har jeg brugt StarSan som slut desinfikation.

Hvad angår sodastream har jeg ingen erfaring men jeg ville gøre det lige før jeg drikker øllen istedet. Tror ikke det bliver godt at hælde øllen tilbage på flasken.

-Lau


Sent from my iPhone using Tapatalk
rengøre mine flaske med kogende vand og derefter står de i blød star san i 30min inden flaskning


Sent from my iPhone using Tapatalk
Jankristensen67
 
Indlæg: 12
Tilmeldt: 15. okt 2017, 14:02

Re: Manglende kulsyre

Indlægaf Jankristensen67 » 18. maj 2019, 19:32

Broder Jacob skrev:Tøv en kende.
Hvis du karbonerer ved 22 grader, hvordan er den temperatur i forhold til den temperatur, som du gærede ved?
Ofte kan du genstarte karbonering, ved
1. Ryst alle flasker så evet. gør i bunder bliver blandet op i øllet
2. Sæt flaskerne på en temperatur minimum 2 grader over den temperatur de gærede ved. Giv den et par uger på den temperatur.


PS!

Og husk altid at undgå sulfo i dine flasker :-)
de står på flaske i samme rum som gærringstank stod og har løbende målt temp derinde.

Jeg har forsøgt at ryste dem og givet noget tid uden det har virket




Sent from my iPhone using Tapatalk
Jankristensen67
 
Indlæg: 12
Tilmeldt: 15. okt 2017, 14:02

Re: Manglende kulsyre

Indlægaf jandk » 19. maj 2019, 00:27

Nu er det vel ikke således, at det er et meget stærkt bryg du har lavet?
Jeg nåede gærens alkohol tolerance engang med et stærkt Belgisk bryg og der skete intet i flaskerne.
Jeg tilsatte en smule ny gær med højere alkohol tolerance i flaskerne, men de endte så med at blive over karbonerede.
jandk
 
Indlæg: 113
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: Manglende kulsyre

Indlægaf Jankristensen67 » 19. maj 2019, 09:58

jandk skrev:Nu er det vel ikke således, at det er et meget stærkt bryg du har lavet?
Jeg nåede gærens alkohol tolerance engang med et stærkt Belgisk bryg og der skete intet i flaskerne.
Jeg tilsatte en smule ny gær med højere alkohol tolerance i flaskerne, men de endte så med at blive over karbonerede.
det er NEIPA fra Lund på 6,4% som jeg har brygget


Sent from my iPhone using Tapatalk
Jankristensen67
 
Indlæg: 12
Tilmeldt: 15. okt 2017, 14:02

Re: Manglende kulsyre

Indlægaf Slein » 19. maj 2019, 15:42

Ellers så prøv at give dem et skud af denne...
https://www.maltbazaren.dk/shop/safale-f-2-i-3400p.html
Mvh. Niels
Slein
 
Indlæg: 72
Tilmeldt: 15. apr 2016, 16:06


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 11 gæster