Manglende kulsyre

Besvar
Jankristensen67
Indlæg: 14
Tilmeldt: 15. okt 2017, 14:02

Manglende kulsyre

Indlæg af Jankristensen67 »

Har lavet en bryg spm mangler kulsyre en 1mdr på flaske

Havde ellers tilsat 7g sukker pr liter inden jeg flaskede dem.
Og de har fået lov til at stå i ca 22gr.

Mit spørgsnål er.
Kan jeg tilsætte Co2 via. en Sodastream maskine og flaske, og derefter hælde øllet tilbage på flaske med patentprop igen


Sent from my iPhone using Tapatalk
LauLN
Indlæg: 10
Tilmeldt: 5. feb 2019, 22:10

Re: Manglende kulsyre

Indlæg af LauLN »

Hvordan har du renset dine flasker?

Jeg har oplevet det samme men her begyndte øllen at udvikle sig i en mærkelig retning også. Her var jeg nok bange for at der har været lidt sulfo rester i flaskerne efter de var blevet vasket. Siden har jeg brugt StarSan som slut desinfikation.

Hvad angår sodastream har jeg ingen erfaring men jeg ville gøre det lige før jeg drikker øllen istedet. Tror ikke det bliver godt at hælde øllen tilbage på flasken.

-Lau


Sent from my iPhone using Tapatalk
Flyball
Indlæg: 66
Tilmeldt: 8. mar 2018, 08:03
Geografisk sted: 4690

Re: Manglende kulsyre

Indlæg af Flyball »

Jankristensen67 skrev: Kan jeg tilsætte Co2 via. en Sodastream maskine og flaske, og derefter hælde øllet tilbage på flaske med patentprop igen
Du må love mig at du optager det og lægger et link herind, hvis du prøver
TB
jandk
Indlæg: 155
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: Manglende kulsyre

Indlæg af jandk »

Det har jeg prøvet og det er et værre svineri .

Sendt fra min ONEPLUS A6003 med Tapatalk
Brugeravatar
Broder Jacob
Indlæg: 508
Tilmeldt: 4. okt 2013, 18:33
Geografisk sted: Emmabodavej 19f, 4450 Jyderup

Re: Manglende kulsyre

Indlæg af Broder Jacob »

Tøv en kende.
Hvis du karbonerer ved 22 grader, hvordan er den temperatur i forhold til den temperatur, som du gærede ved?
Ofte kan du genstarte karbonering, ved
1. Ryst alle flasker så evet. gør i bunder bliver blandet op i øllet
2. Sæt flaskerne på en temperatur minimum 2 grader over den temperatur de gærede ved. Giv den et par uger på den temperatur.


PS!

Og husk altid at undgå sulfo i dine flasker :-)
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Jankristensen67
Indlæg: 14
Tilmeldt: 15. okt 2017, 14:02

Re: Manglende kulsyre

Indlæg af Jankristensen67 »

LauLN skrev:Hvordan har du renset dine flasker?

Jeg har oplevet det samme men her begyndte øllen at udvikle sig i en mærkelig retning også. Her var jeg nok bange for at der har været lidt sulfo rester i flaskerne efter de var blevet vasket. Siden har jeg brugt StarSan som slut desinfikation.

Hvad angår sodastream har jeg ingen erfaring men jeg ville gøre det lige før jeg drikker øllen istedet. Tror ikke det bliver godt at hælde øllen tilbage på flasken.

-Lau


Sent from my iPhone using Tapatalk
rengøre mine flaske med kogende vand og derefter står de i blød star san i 30min inden flaskning


Sent from my iPhone using Tapatalk
Jankristensen67
Indlæg: 14
Tilmeldt: 15. okt 2017, 14:02

Re: Manglende kulsyre

Indlæg af Jankristensen67 »

Broder Jacob skrev:Tøv en kende.
Hvis du karbonerer ved 22 grader, hvordan er den temperatur i forhold til den temperatur, som du gærede ved?
Ofte kan du genstarte karbonering, ved
1. Ryst alle flasker så evet. gør i bunder bliver blandet op i øllet
2. Sæt flaskerne på en temperatur minimum 2 grader over den temperatur de gærede ved. Giv den et par uger på den temperatur.


PS!

Og husk altid at undgå sulfo i dine flasker :-)
de står på flaske i samme rum som gærringstank stod og har løbende målt temp derinde.

Jeg har forsøgt at ryste dem og givet noget tid uden det har virket




Sent from my iPhone using Tapatalk
jandk
Indlæg: 155
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: Manglende kulsyre

Indlæg af jandk »

Nu er det vel ikke således, at det er et meget stærkt bryg du har lavet?
Jeg nåede gærens alkohol tolerance engang med et stærkt Belgisk bryg og der skete intet i flaskerne.
Jeg tilsatte en smule ny gær med højere alkohol tolerance i flaskerne, men de endte så med at blive over karbonerede.
Jankristensen67
Indlæg: 14
Tilmeldt: 15. okt 2017, 14:02

Re: Manglende kulsyre

Indlæg af Jankristensen67 »

jandk skrev:Nu er det vel ikke således, at det er et meget stærkt bryg du har lavet?
Jeg nåede gærens alkohol tolerance engang med et stærkt Belgisk bryg og der skete intet i flaskerne.
Jeg tilsatte en smule ny gær med højere alkohol tolerance i flaskerne, men de endte så med at blive over karbonerede.
det er NEIPA fra Lund på 6,4% som jeg har brygget


Sent from my iPhone using Tapatalk
Slein
Indlæg: 76
Tilmeldt: 15. apr 2016, 16:06

Re: Manglende kulsyre

Indlæg af Slein »

Ellers så prøv at give dem et skud af denne...
https://www.maltbazaren.dk/shop/safale-f-2-i-3400p.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mvh. Niels
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"