Gemme gærkage

Gemme gærkage

Indlægaf TvedeBryg » 6. jun 2019, 21:53

For ca 3 uger siden gemte jeg gærkagen fra en hvede øl (imperial whiteout gær) jeg hældte den direkte på helt rene glas og den har stået i køleskab siden og er selvfølgelig bundfældet. Mit spørgsmål er om kan jeg brygge direkte videre på gærkagen efter dekantering eller vil det være nødvendigt at lave en starter? Når jeg har rykket lidt på det når jeg har kigget til det, har det "skudt" op fra bunden, noget jeg tolker som liv i sagerne. Jeg har læst flere steder her på forummet hvor gode folk har koordineret ved flaskning og brygget direkte på den gamle gærkage. Min har bare været en tur på køl. Og råd modtages gerne om min dovne gærhøst uden vask er brugbar og hvor meget slurry jeg evt skal bruge :-)
Vh
Mikkel

Sendt fra min RNE-L21 med Tapatalk
TvedeBryg
 
Indlæg: 51
Tilmeldt: 10. sep 2018, 11:03

Re: Gemme gærkage

Indlægaf RuneV » 7. jun 2019, 06:35

3 dl slurry til et 20 liter 7% bryg har altid været nok for mig. Også selvom det har stået 4 uger i køleren.
RuneV
 
Indlæg: 236
Tilmeldt: 8. feb 2017, 12:34
Geografisk sted: Hasselager, Århus

Re: Gemme gærkage

Indlægaf TvedeBryg » 7. jun 2019, 07:50

Uh det lyder godt!

Sendt fra min RNE-L21 med Tapatalk
TvedeBryg
 
Indlæg: 51
Tilmeldt: 10. sep 2018, 11:03


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst