Arbejdsnedlæggelse under karbonering

Arbejdsnedlæggelse under karbonering

Indlægaf Nordskov » 13. jun 2019, 21:53

Min Rochefort 10 klon har valgt at kaste anker under karboneringen. Gæren nægter simpelthen at rokke sig ud af flækken :/

Den nåede ned på de planlagte 1010 før jeg flaskede den på 33cL flasker med 155g sukker til 20L. Det var 12. april.
Siden da er der ikke sket en dyt! Der er ikke mere kulsyre end der var i spanden.
For et par uger siden åbnede jeg dem allesammen og tilsatte en knivspids US-05 og et halvt gram sukker (for at løfte CO2 fra 2,8 til ca 3,2).
I dag har jeg så åbnet en flaske, men stadig ingen kulsyre.
Den har hele tiden stået i min stue ved ca 21-22 grader. ABV er ca 11%.

Hvad gør jeg?
Nordskov
 
Indlæg: 40
Tilmeldt: 2. nov 2015, 16:49

Re: Arbejdsnedlæggelse under karbonering

Indlægaf jandk » 14. jun 2019, 07:49

Har du tjekket gærens alkohol tolerance - den hedder officielt 9-11%:
https://fermentis.com/en/fermentation-solutions/you-create-beer/safale-us-05/

Jeg har prøvet præcist det samme og alkohol % var så høj at gæren blev slået ihjel.
11% er ret højt og det er ikke alle gærtyper der kan holde til det, US-05 lader til at være en af dem.

Jeg købte et brev gær med højere tolerance og dryssede en smule direkte i flaskerne som damage control.
Flaskerne blev dog overkarbonerede, da den oprindelige sukker ikke var helt omdannet.
jandk
 
Indlæg: 113
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: Arbejdsnedlæggelse under karbonering

Indlægaf Nordskov » 14. jun 2019, 14:52

jandk skrev:Har du tjekket gærens alkohol tolerance - den hedder officielt 9-11%:
https://fermentis.com/en/fermentation-solutions/you-create-beer/safale-us-05/

Jeg har prøvet præcist det samme og alkohol % var så høj at gæren blev slået ihjel.
11% er ret højt og det er ikke alle gærtyper der kan holde til det, US-05 lader til at være en af dem.

Jeg købte et brev gær med højere tolerance og dryssede en smule direkte i flaskerne som damage control.
Flaskerne blev dog overkarbonerede, da den oprindelige sukker ikke var helt omdannet.

Det er selvfølgelig muligt, at US-05 ikke kan klare mosten. Jeg har bare læst andre steder, at folk har brugt den over 12%.
Jeg prøver med en mere hårdfør gær.
EDIT: Hvilken brugte du?
Tak
Nordskov
 
Indlæg: 40
Tilmeldt: 2. nov 2015, 16:49

Re: Arbejdsnedlæggelse under karbonering

Indlægaf Slein » 14. jun 2019, 16:32

Denne er udviklet til flaskekarbonering...
https://www.maltbazaren.dk/shop/safale-f-2-i-3400p.html
Mvh. Niels
Slein
 
Indlæg: 73
Tilmeldt: 15. apr 2016, 16:06

Re: Arbejdsnedlæggelse under karbonering

Indlægaf Nordskov » 14. jun 2019, 16:55

Slein skrev:Denne er udviklet til flaskekarbonering...
https://www.maltbazaren.dk/shop/safale-f-2-i-3400p.html
Mvh. Niels

Hvor meget ville du pitche pr 33cL flaske?
Fermentis anbefaler at rehydrere gæren inden brug. Jeg vil gerne undgå at overfylde flaskerne. Hvor stor er risikoen ved at tør-pitche?
Nordskov
 
Indlæg: 40
Tilmeldt: 2. nov 2015, 16:49

Re: Arbejdsnedlæggelse under karbonering

Indlægaf jandk » 15. jun 2019, 08:26

Jeg plejer ikke at rehydrere tørgær og har aldrig haft problemer.
Normalvis drysser jeg det oven på skumlaget i gærspanden og ryster spanden efter 15 min.

Jeg dryssede bare en lille smule i hver flaske, næsten ingenting, nogle få korn.
Efter 2 uger var der fuld knald på og endda lige rigeligt.
Bemærk at der er en smule bindemiddel i tørgæren, som dog lægger sig på bunden.
jandk
 
Indlæg: 113
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 4 gæster