Kettle sours indflydelse på gravity

Kettle sours indflydelse på gravity

Indlægaf inzide » 21. jun 2019, 13:18

Hej!

Jeg er ved at eksperimentere med lactobacillus og sure kirsebær til en sensommer-terassebasker af en frisk, syrlig øl...

Nå, men .. Jeg tog en måling af gravity før tilsæt af lactobacillus (Lallemand WildBrew Sour Pitch). Den lå på 1060. Herefter blev bakterie pitchet, og efter få timer var der allerede tydelig smagsforskel. Jeg lod den stå på urten i lidt under 24 timer. Da var jeg ret tilfreds med, hvordan smagen udviklede sig. Gravitationspejlingen nu sagde 1044 -- altså et ret markant drop.

Spørgsmålet er: skal lactobacillus virkelig æde så meget sukker for at gøre sit arbejde? I så fald er jeg ret glad for det forholdsvis tætte udgangspunkt. Eller kan der være tale om en infektion pga. en spontan gæring? Jeg mæskede og spargede som normalt. Kogte IKKE urten før lacto, så højeste temperatur har altså været 78 grader.
inzide
 
Indlæg: 62
Tilmeldt: 18. feb 2016, 13:10

Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst