Humle, hvor og hvornår?

Besvar
pedehh
Indlæg: 17
Tilmeldt: 14. jun 2019, 01:27

Humle, hvor og hvornår?

Indlæg af pedehh »

Hej med jer, jeg er nyopstartet brygger, derfor er der nogle ting som jeg godt kunne tænke mig lidt information om, vil gerne høre hvad i har at sige? :)

Jeg har efterhånden fået et par bryg igennem som smagte ganske udemærket, men jeg vil jo gerne nørde det lidt ekstra, så man kan lave noget virkeligt lækkert, så mit spørgsmål er lidt angående brugen af humle.

Jeg ved at der findes bitterhumle, aromahumle og smags humle

Mit spørgsmål går lidt på hvornår i kognings processen er det de forskellige ting sker? Mit umiddelbare bud er at bitterhumlen er det der sker først i processen og at smagshumlen sker til sidst? Og tør humling kun giver smag og aroma? Jeg vil meget gerne nørde meget mere med humle sammensætninger, og hvordan er det at du får smage fra humlen eks. længere ind i øllets krop, hvis det jeg siger giver nogen mening? Gode råd og tommelfingre regler tages imod med kyshånd, jeg tager også gerne bare imod links til litteratur på området? Pfh tusinde tak :)
Freund
Indlæg: 377
Tilmeldt: 16. aug 2017, 21:15
Geografisk sted: 7400 Herning

Re: Humle, hvor og hvornår?

Indlæg af Freund »

Hej pede

Velkommen til en (oftest) velsmagende hobby.

Jeg har fundet stor glæde i "How to brew" af John Palmer. Her er bla. et kapitel om humle. Palmer refererer til "For the love of hops", men den kender jeg ikke.

For at svare overordnet på dine betragtninger om humle; ja og nej.

Alt humle giver bitterhed og smag.
Det afgørende er % alfasyre og tiden det koger. Jo højere alfasyre og jo længere tid, jo højere IBU.
Smagen af humlen træder tydeligst frem ved kort frem for lang kogetid (Palmer skriver under 20 minutter).
Tørhumling giver bitterhed til øllet, dog i lille grad - derimod giver det smag - der dog aftager/nedbrydes over tid.
(Jeg har haft en skøn tørhumlet ale, der efter 8 måneder var blevet kedelig).

God fornøjelse med dine humleeksperimenter, og del dem gerne med os andre.

Hilsen
Freund
Humleplanten
Indlæg: 5
Tilmeldt: 12. maj 2019, 12:54

Re: Humle, hvor og hvornår?

Indlæg af Humleplanten »

Hej se hjemmeside http://www.Humleporten.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
k.larsen
Indlæg: 710
Tilmeldt: 29. sep 2008, 20:47
Geografisk sted: nr.snede

Re: Humle, hvor og hvornår?

Indlæg af k.larsen »

Humlenuancer aftager over tid og en humle-øl drikkes bedst frisk.
Ved brygning skal med have meget aromatisk humle til sidst i kogningen og også gerne tørhumle.
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"